Nepozabno doživetje

Urednica Veseljaka Janja Ulaga prvič na Triglavu

D.K.
13. 9. 2023, 20.15
Posodobljeno: 13. 9. 2023, 20.32
Deli članek:

Na lep septembrski vikend je Glasbena šola Bučar ob svoji 10. obletnici delovanja organizirala pohod S harmoniko na Triglav.

Veseljak
Veseljaki Anže Virant, Tjaša Božič in Janja Ulaga, prvič na Triglavu.

Povabilu se je odzvalo kar 64 takšnih, ki so si želeli osvojiti vrh in doživeti to enkratno izkušnjo. Ekipi so se pridružili tudi trije Veseljaki, Anže Virant, Tjaša Božič in Janja Ulaga. Za vse tri člane ekipe radiovizije Veseljak je bil to prvi pohod na Triglav.  

Solze ob zvokih harmonike  

Tjaša je s sabo vzela celo harmoniko in s svojo energijo navdušila vse prisotne. Janja Ulaga, urednica Veseljaka, pripoveduje: »Bilo je lepo, ganljivo. Najlepše mogoče doživetje za prvi vzpon na naš najvišji vrh. Petje in harmonika ob Aljaževem stolpu je bilo neopisljivo čustveno, vsi pohodniki so imeli solze v očeh." 

Bučar
Veseljaki Anže Virant, Tjaša Božič in Janja Ulaga, prvič na Triglavu.

Ni res, da lahko gre na Triglav kar vsak

"Simonu Bučarju iskrena hvala za povabilo na ta izziv in čestitke za pogum, da si je upal na vrh popeljati več kot 50 veselih ljudi! Zaradi tega podviga nisem nič bolj in nič manj Slovenka, sem pa ugotovila, da na Triglav ne more kar vsak. 7 ur hoda v eno smer in 12 ur hoje naslednji dan pač ni tako malo in moje noge so še nekaj dni po pohodu zelo dobro vedele, kje so bile,« se zadovoljno smeje Janja. 

Veseljak
Veseljaki Anže Virant, Tjaša Božič in Janja Ulaga, prvič na Triglavu.

Simon Bučar pa doda: »Ne moremo opisati sreče, veselja in ponosa, ko smo na vrhu Slovenije zaigrali in zapeli v en glas. Povezali smo se v veliko družino in tej krasni deželi, ki jo imamo iz srca radi, podarili največ kar lahko - slovensko pesem. Hvala, dragi glasbeniki in prijatelji, za najlepša dva dneva in obilo spominov, ki jih bomo nosili s seboj na vsakem koraku do naslednje obletnice.«