Zabava

Harrison Ford razkriva, kdo je bil prva izbira za vlogo Indiane Jonesa

M. T. V.
28. 6. 2023, 19.15
Deli članek:

Medtem ko v kine prihaja peti film pustolovske franšize, zato je njen zvezdnik okupiran s promocijski intervjuji, med katerimi je razkril, da pred leti ni bil prva izbira za vlogo, ki mu je prinesla veliko slave.

Profimedia
Harrison Ford

Na platna prihaja peti film iz kultne franšize Indiana Jones in artefakt usode, ki naj bi bil tudi zadnji, v katerem naslovno vlogo igra Harrison Ford. 80-letnik, ki je sinonim za ta lik, je v enem od promocijskih intervjujev razkril, da je imel leta 1981 pravzaprav veliko srečo, da je dobil to vlogo. Ni bil namreč prva izbira za upodobitev lovca na starine v prvem filmu Indiana Jones in lov za izgubljenim zakladom.

»Vas zanima, kako sem dobil to delo? Tom Selleck je v resnici dobil vlogo, a je imel pogodbo za snemanje televizijske serije, zato ni mogel podpisati pogodbe za Indiano Jonesa,« je priznal Harrison. Selleck je namreč ravno takrat izvedel, da bo snemal Magnuma. »Jaz sem bil druga izbira in sem zelo hvaležen Tomu. Hvala Tom! Če tole bereš, se ti še enkrat zahvaljujem.«

Profimedia
Tom Selleck, ki je zaslovel s serijo Magnum, je bil prva izbira za Indiano Jonesa.