Nadya Suleman

Tako je danes videti mama prvih preživelih osmerčkov

M. T. V.
28. 6. 2023, 17.25
Deli članek:

47-letna mama štirinajstih otrok prizna, da so ji vse nosečnosti, sploh z osmerčki, precej poškodovale hrbtenico. A ima kljub temu danes povsem izklesano telo. Kako ji to uspe?

Instagram
Nadya Suleman

Pred štirinajstimi leti je Nadya Suleman zaslovela kot Octomom – mama prvih preživelih osmerčkov (šest fantkov in dve punčki) na svetu. Danes, ko so Noah, Josiah, Nariyah, Maliyah, Jonah, Jeremiah, Isaiah in Makai že veliki najstniki in obiskujejo osmi razred, se lahko njihova mama pohvali z neverjetnim izklesanim telesom. A se zanj tudi pridno poti v telovadnici.

»Dvigovanje uteži je moja metoda za zniževanje stresa že več kot trideset let,« zatrjuje. »Trening z utežmi je zame postal še večja prioriteta, ko so prišli osmerčki, tako vzdržujem svojo moč in gibljivost.« Pri treningu se ji redno pridružijo tudi njeni trije najstarejši otroci – Nadya ima poleg osmerčkov namreč še šest drugih otrok: Elijaha (21 let), Joshuo (19 let), Amerah (20 let), Aidana (17 let) in dvojčka Calysso in Caleba (16 let). Mimogrede: vseh štirinajst je bilo spočetih s pomočjo umetne oploditve.

Takšni so danes njeni osmerčki:

Instagram
Nadyini osmerčki imajo že 14 let.

Vaje za moč Nadya izvaja tri- do štirikrat na teden, štiri- do petkrat na teden pa ima še kardio trening. Vse to ji pomaga tudi pri zmanjševanju bolečin, ki jih ima zaradi poškodb, ki so jih prinesle vse nosečnosti, še posebej seveda najbolj naporna zadnja. 47-letna Nadya trpi zaradi štirih hernij diska, dva ukleščena živca, poškodovano križnico, periferno nevropatijo (poškodbe živcev) in razmaknjeno trebušno mišico. »Bolj kot sem aktivna, manj me boli. Če ne bi telovadila, se verjetno zaradi vsega tega ne bi mogla niti premikati. Že če nekaj dni ne treniram, bolečine v hrbtu postanejo skoraj neznosen,« je dejala.