MasterChef

Žigi je bilo težko, zdaj je odložil vso zaskrbljenost

R.T.
16. 6. 2023, 11.00
Posodobljeno: 16. 6. 2023, 11.06
Deli članek:

V polfinalu šova MasterChef se je poslovil Žiga Škvorc.

POP TV
Žiga Škvorc

27-letni Ljubljančan je za spletni portal Njena.si sproščeno spregovoril o kuharski pustolovščini. V šovu je bil sicer bolj zadržan, celo sramežljiv, a se je vseeno prebil do polfinala. V klepetu z novinarko Njene je priznal, da si ni nikoli mislil, da bo pred kamero jokal, pa tudi, kako velik vpliv je imela živčnost na njegovo celotno izkušnjo.

Žiga, po izobrazbi si precej daleč od kuhinje. Dipl. multimedijski producent, 2D animator – kaj te je pripeljalo ne le za domači štedilnik, ampak celo v slavno MasterChef kuhinjo?
V kuhinjo sem zavil, ker sem enostavno bil preveč izbirčen in hotel sem bolje spoznati surovine, tehnike, praktično vse, kar je potrebno, da krožnik zasije. S tem, ko sem pričel kuhati, sem vedno bolj opažal, da z vsakim korakom bolj cenim sestavine in jedi. Največjo spremembo sem definitivno doživel v mojem odnosu z gobami, včasih jih namreč nisem mogel niti pogledati, zdaj pa so mi ene ljubših sestavin in jih enostavno obožujem.

Zagotovo ne sodiš med ljudi, ki prekipevajo od samozavesti, kaj je bilo ključno, da si zbral pogum in si rekel, pa dajmo, kar bo, pa bo …?
Do MasterChefa ne bi prišel, če ne bi bilo moje punce, saj me je ona prijavila, sam namreč najbrž ne bi niti v sanjah razmišljal o tem. Oddajo sem sicer redno spremljal, ampak nekako sem si vedno rekel, da bi želel biti zelo pripravljen pred vstopom, saj nikoli ne veš, kaj bo pod tisto rjavo škatlo. Na koncu sem si vzel to kot neke vrste izziv in sem si rekel, zakaj pa ne mogoče bo pa še bolj zanimivo, ker nisem toliko pripravljen.

Kaj pa, ko si bil enkrat za kuhalno postajo - iskreno, je bilo v šovu težje, kot si pričakoval?
V šovu je meni bilo kar težko, kar mislim, da se preko kamer lepo vidi. Načeloma sem jaz bil tisti ta živčen v greenroom-u pred snemanjem. Definitivno so bili izzivi, kjer je bila bolj sproščena atmosfera, na primer pred ekipnim, ampak sem bil redko te sreče, da sem že z ekipo prišel na balkon, tako da sem kar nekajkrat bil v situaciji, kjer je bila živčnost zelo visoka, predvsem pred izločitvenimi testi.

Celoten intervju si preberite na spletni strani Njena.si.