Navihanka

82-letna igralka iz Harryja Potterja gola pozirala za revijo

M. T. V.
14. 6. 2023, 20.18
Posodobljeno: 14. 6. 2023, 20.28
Deli članek:

Miriam Margolyes dokazuje, da so ženske lepe ne glede na starost in obliko telesa. Igralka je odvrgla obleke za britansko verzijo revije Vogue.

Twitter
Miriam Margolyes

Igralka Miriam Margolyes, ki jo poznamo predvsem kot profesorico Ochrowt iz filmov o Harryju Potterju, ima 82 let, a pravi, da je še vedno otroška. »Ne morem se upreti nagajivosti,« je dejala v intervjuju za britansko revijo Vogue (posebna izdaja ponosa) in se razgalila – dobesedno in v prenesenem pomenu.

V intervjuju je homoseksualka, ki se je za lezbijko deklarirala že v šestdesetih letih prejšnjega stoletja, brutalno iskrena, pred fotografskim objektivom pa brez slabe vesti pozira popolnoma gola. »Najbolj močan si, če se ne bojiš biti, kar si,« je prepričana. 

»Vsi smo tako negotovi. Ljudje smo ogromno časa prestrašeni, zato sem si vedno prizadevala, da bi ljudi sprostila, da bi se počutili dobro, da bi jim malo zmanjšala trpljenje,« razmišlja igralka in pravi, da nikoli ni čutila sramu, ker je homoseksualka. »Vedela sem, da ni s tem nič narobe, ker sem bila to preprosto jaz.«

Miriam, ki je leta 2002 od kraljice prejela viteški naziv, je že 54 let v zvezi s Heather Sutherland. »Uspelo nama je živeti svoji življenji, ne da bi se uničili. Nisem želela, da bi se morala Heather čemu odreči. In tudi sama se nisem želel odreči ničemur. Želela sem imeti svojo torto in jo tudi pojesti. Do zdaj je to uspevalo.«