Ona ima 23 let

Rok Lunaček, Flirrt: "Nisem obešal na veliki zvon, a pesem je o dekletu, ki je umrla v prometni nesreči"

P.K.
13. 6. 2023, 14.18
Posodobljeno: 13. 6. 2023, 14.26
Deli članek:

Se spomnite slovenskega mega hita Ona iz leta 2000? Gre za pesem skupine Flirrt, s katero so vztrajno zasedali prva mesta glasbenih lestvic, v glasbenem spominu Slovencev pa ostaja še danes.

Boštjan Tacol
Od izida pesmi Ona je že 23 let.

Pesem je prvič izšla na tretjem albumu Univerzum, ki je še vedno najbolj prodajan album benda in vsebuje klasike, kot so Romeo in Julija, Inja, Poljubi me, Na peronu … Skupina se je svoj hit Ona letos odločila osvežiti, tako so skladbo po 23. letih zgradili na novi glasbeni temi. "Tega v vseh teh letih nismo obešali na velik zvon, a navdih za ta song je bil žalosten - pesem govori o dekletu, ki je umrla v prometni nesreči. Sem pa vesel, da je Ona v vseh teh letih pri ljudeh ostala zapisana ko pristna ljubezenska pesem in tako je tudi prav,'' je o skladbi razmišljal Rok Lunaček, avtor in frontman skupine.

Za novo verzijo pesmi Ona so posneli tudi videospot, v katerem v vlogi maskot, zajčice in medvedka, nastopata dva slovenska vplivneža - Janija Jugovic (Cool foter) in Teja Jugovic (Cool mamacita), ki sta dobra prijatelja skupine. O njima so Flirrt povedali, da sta izredno duhovita in fajn človeka, "prav pašeta na karakter obeh živalic. V maskoti pa sta bili v procesu snemanja oblečeni tudi sestri našega kitarista Štefana, Agata in Brigita, ki sta odigrali vlogi svojega življenja, namreč - obe sta se povsem vživeli in na koncu poskrbeli za smeh pri celotni snemalni ekipi," še pove Rok, ki je tudi sam znan kot ljubitelj humorja in velik šaljivec.

Skupina Flirrt bo sicer 20. oktobra v Cvetličarni gostila koncert s prijatelji, kakršnega v 26-letni karieri fantje še niso odigrali.