Divje kampiranje

Francoza v Kališah šotor postavila kar sredi ceste

R. T.
13. 6. 2023, 14.01
Posodobljeno: 13. 6. 2023, 14.59
Deli članek:

Razkomotila sta se pred zapornico in kmetu onemogočila dostop do njegovih zemljišč. Kaj pa sta storila s svojimi odpadki?

bralec
Kampiranje kar sredi ceste ...

Medtem ko se v Slovenijo trudimo privabiti čim več turistov, slednji to jemljejo kot povabilo, da si lahko privoščijo, kar si želijo. Bralec iz Kališ nas je opozoril na divje kampiranje para, ki se je z avtom francoske registracije razkomotil kar sredi ceste, ki vodi do cerkve Sv. Ahaca nad Kališem.

Parkirala sta kar pred zapornico, ki označuje konec vozne poti. »Morebitnih vernikov par(ček) ni zmotil, ker jim je zaprl pot – maša je le dvakrat na leto. Kmetu pa je že onemogočil opravila. Ostale bodo le smeti, z rjavo obarvanimi belimi papirji ob kupčkih,« je opozoril bralec. In še dodal, da so pred kratkim kamniški občinski svetniki sprejeli nove turistične strategije, zato se sprašuje: »Turistična strategija torej (glede na neukrepanje) ne zajema ukrepov prepovedi divjega kampiranja? Redarjem in drugim inkasantom ni potrebno izstavljati opozoril in turistov usmerjati na destinacije, kjer morajo parkirnino plačati in so razmere tudi higiensko urejene?«