Obsedeno stanje

Groza v Nottinghamu: trije umorjeni in trije ranjeni

M. T. V.
13. 6. 2023, 12.16
Posodobljeno: 13. 6. 2023, 12.37
Deli članek:

Dopoldne je angleško mesto obstalo, potem ko so v centru našli tri trupla, so zaradi lova na osumljenca zaprli številne ulice in ustavili javni promet.

Profimedia
V Nottinghamu so našli tri trupla.

Zgodaj zjutraj so bili policisti poklicani v središče angleškega mesta Nottingham, kjer so na ulici Ilkeston našli dve trupli, kasneje pa so malce stran v ulici Magdala naleteli še na eno mrtvo osebo, očitno je v vseh treh primerih šlo za okruten zločin. 

Takoj se je pričel lov na morilca, zaprli so številne ulice, ustavili javni promet, na ulice je prišla oborožena policija, na kraje zločina pa forenziki. Preiskovalci so kmalu izsledili 31-letnega moškega, osumljenega zločinov, a je skušal s kombijem pobegniti pred roko pravice, z divjo vožnjo pa je povozil še tri ljudi – vsi trije so ranjeni in odpeljani v bolnišnico. Na srečo je policija storilca le prijela, zdaj pa preiskujejo, kaj se je pravzaprav zgodilo in pozivajo vse morebitne očividce, naj se javijo in spregovorijo.

BBC je objavil pričevanje očividca, ki je videl, kako je moški v kapuci na ulici zabodel mlad par: »Zaslišal sem krike, pogledal skozi okno in videl moškega, oblečenega v črno in pokritega s kapuco, kako se preriva z žensko in moškim, bila sta precej mlada. Ona je zavpila na pomoč, potem pa je moški s kapuco zabodel najprej moškega, nato pa še žensko. oba je večkrat zabodel, štirikrat ali petkrat. Moški se je zgrudil na mestu, ženska pa se je še malo opotekla, potem pa je bilo vsega konec.« Očividec je poklical policijo, čez pet minut so se pripeljali reševalci, ki so žrtvi skušali oživiti, a zaman.

Nottinghamska direktorica policije Kate Meynell je dogodek označila za »grozljiv in tragičen incident«. Oglasil se je tudi že britanski premier Rishi Sunak: »Rad bi se zahvalil policiji in reševalnim službam za njihov odziv na šokantni incident. Svoje misli pa namenjam vsem ranjenim in družinam umrlih.«