Fotograf

Med nogometno tekmo v Dortmundu plezal po strehi stadiona

U.C.
1. 7. 2024, 15.32
Posodobljeno: 1. 7. 2024, 16.23
Deli članek:

V drugem polčasu sobotne nogometne tekme med Nemčijo in Dansko je zamaskiran moški z nahrbtnikom na ramah splezal pod steho stadiona v Dortmundu.

Mail sport,X
Predrzni fotograf.

Na nabito polni tribuni pod nočnim nebom je močno bučalo, gledalci so bili osredotočeni na podajanje žoge in redki so opazili moškega, ki je plezal med stebri na strehi. So ga pa opazili policisti, ki so ga pozvali naj se spusti z vrtoglavih višin. Plezalec je oborožene policiste ubogal in splezal nazaj na tribuno. Neustrašni plezalec je 21-letni Nemec. Policisti so se spraševali ali si je mladenič želel boljše perspektive na nogometno igro, je želel prenočiti na stadionu, da bi si lahko zastonj ogledal naslednjo tekmo?

Nato pa je mladenič razkril, da je fotograf in je plezal v želji po dobrem posnetku. To je že storil drugod po Nemčiji, a tedaj bolj neopazno. Snemalno opremo je nosil v nahrbtniku. "V nobenem trenutku ni bilo nobene nevarnosti za druge ljudi na stadionu,"  je ugotovila Dortmundska policija, ki trenutno izključuje politični motiv njegovega dejanja.