Vrnitev Jennifer Grey

Takšna je danes Baby iz Umazanega plesa

M. T. V.
12. 6. 2023, 17.44
Posodobljeno: 12. 6. 2023, 17.58
Deli članek:

Bi sploh prepoznali igralko Jennifer Grey, ki je nepozabno plesala s Patrickom Swayzejem v kultnem ljubezenskem filmu?

Profimedia
Jennifer Grey

Kot mlado Baby, ki med dopustom z družino spozna privlačnega plesalca Johnnyja in z njim odpleše 'umazani' mambo, jo je vzljubil ves svet. Igralka Jennifer Grey ima danes 63 let in je precej drugačna, kot je bila v kultnem filmu Umazani ples.

Čeprav je še vedno igralka (pred nekaj leti je na primer imela eno glavnih vlog v seriji Red Oaks, letos pa je odigrala naslovno junakinjo v TV-filmu Gwen Shamblin: Starving for Salvation), se le redko pojavlja v javnosti. A pretekli vikend je naredila izjemo in prišla ne le na podelitev nagrad tony (gledališki oskarji), ampak je celo stopila na oder in enega od kipcev sama predala v roke nagrajencu. Za življenjsko delo je bil namreč nagrajen njen oče, gledališki igralec Joel Grey (91 let). Igralka je bila seveda strašansko ganjena in na robu solza, ko je kipec podelila svojemu »junaku«.

Profimedia
Jennifer z očetom Joelom, ki je prejel tonyja za življenjsko delo.

Jennifer je bila videti čudovito, a v njej nikakor več ne prepoznamo tiste mlade igralke iz Umazanega plesa. Očitno so leta in plastične operacije naredile svoje - in to ne v negativnem smislu, verjetno je igralka še bolj privlačna, kot je bila takrat, in več kot očitno je v odlični formi. Očitno ji je tudi ločitev dobro dela, 63-letnica se je predlani po dvajsetih letih zakona ločila od režiserja Clarka Gregga, s katerim ima 21-letno hčerko Stello Gregg.

Profimedia
Kot Baby v filmu Umazani ples ob Patricku Swayzeju

In še novica za ljubitelje kultnega filma: Jennifer se vrača v Babyjine plesne čevlje. Prihodnje leto naj bi film končno dočakal pravo nadaljevanje, Jennifer bo v njem igrala in ga tudi producirala, režiral pa bo Jonathan Levine. Patrick Swayze je žal leta 2009 umrl zaradi raka, kako bo njegova odsotnost utemeljena v filmu, še ni znano, se ga bodo pa zagotovo spomnili in se mu poklonili. V filmu, ki bo bojda postavljen v devetdeseta leta, naj bi bilo tudi nekaj priljubljenih pesmi iz originalnega filma.