Boleče slovo

V prometni nesreči umrl igralec Treat Williams

M. T. V.
13. 6. 2023, 07.34
Posodobljeno: 13. 6. 2023, 08.12
Deli članek:

Igralca poznamo iz serij Everwood, Gasilci v Chicagu, Chesapeake Shores in filmov Lasje, Tako globoko kot ocean, Smrt iz globin, Potovanje v središče zemlje, Pred razredom …

Profimedia
Treat Williams

V 72. letu starosti se je z motorjem smrtno ponesrečil hollywoodski igralec Treat Williams. Smrt je potrdil njegov dolgoletni agent Barry McPherson: »Ubit je bil včeraj popoldne. Z motorjem je zavijal, a mu je pot zaprl avtomobil. Pretresen sem. Bil je najbolj prijazen človek na svetu. In tako talentiran. Pravi igralec. Filmarji so ga oboževali. Bil je v srcu Hollywooda od poznih sedemdesetih let dalje. Bil je zelo ponosen na svoje letošnje dosežke. Srečen z vlogami, ki jih je dobil. Imel je uravnoteženo kariero.«

Nesreča se je pripetila v bližini ameriškega mesta Dorset včeraj popoldne po lokalnem času. Policisti sklepajo, da je voznik avtomobila ni videl motorja. Treata so s helikopterjem odpeljali v bolnišnico v New York, a ga niso mogli rešiti. Policija sicer še preiskuje okoliščine nesreče.

Igralec je svojo kariero začel leta 1975, zaslovel pa je še štiri leta kasneje, ko je zaigral glavno vlogo v filmu Lasje, za katero je bil nominiran za zlati globus. Kipec je nato dobil leta 1981 za film Prince of the City. Še bolj pa se je gledalcem po vsem svetu prikupil s serijo Everwood (2002-2006). Njegova kariera je trajala več kot štiri desetletja, zaigral je v več kot 120 filmih in serijah.

Profimedia
V filmu The Ritz (1976)

Poročen je bil z igralko Pam Van Sant, s katero ima dva otroka, 31-letnega Gilla in 25-letno Ellie. Williams je bil tudi pilot in letalski inštruktor ter potapljač.