Bolečine in veselje

Dejan Dogaja z zlomljeno ključnico in bolan diplomiral

M. T. V.
15. 6. 2023, 14.06
Posodobljeno: 15. 6. 2023, 14.06
Deli članek:

Pevec trenutno ni v prav dobri koži, a stiska zobe in dela dalje, uspelo mu je celo diplomirati – a ne iz klarineta …

Rok Deželak
Dejan Dogaja je, čeprav poškodovan, diplomiral!

Pred dnevi je pevca Dejana Dogaja doletela precej zoprna poškodba: med športanjem si je zlomil ključnico (kaj točno je počel in kako se je to zgodilo, nam ni hotel povedati). Zaradi tega je moral na urgenco, kjer so mu zabičali teden dni strogega mirovanja desne roke, nato pa se bodo odločili, kako z zdravljenjem naprej. In ko pride nesreča, pogosto ni sama, kot se je izkazalo tudi v tem primeru, saj so Dejana nato ujeli še vročina, slabo počutje in izguba glasu – kar dva dni ni mogel ne govoriti ne peti.

A ni vse le slabo, včeraj je 29-letnik prišel do naziva, ki si ga je želel že zadnjih nekaj let: diplomiral je, in to pred tridesetim rojstnim dnem (mimogrede: praznoval ga bo 17. decembra), kot si je vedno želel. »Na žalost moje mami Nives in atija Draga to ni tista diploma akademije za glasbo, ki jo najverjetneje nikoli ne bom imel (pa čeprav mi manjka zelo, zelo malo), ampak je diploma Sommelier Master 1. stopnje.«

Rok Deželak
Dejan se je učil tudi od mendarodno priznane strokovnjakinje Majde Debevc.

Sommelierskega izpita se je udeležil kljub bolezni in zlomljeni ključnici ter ga uspešno opravil (očitno ob pomoči dekleta Kiare Haas, ki je namesto njega zapisovala njegove odgovore, ker sam trenutno zaradi poškodbe ne more pisati), nato pa še zapel na podelitvi diplom. »Kar te ne ubije, te okrepi,« je prepričan Dejan in napoveduje že opravljanje izpita 2. stopnje. Pa tudi nastopov zaradi poškodbe ne misli odpovedati, bo pa moral na odru malce bolj stisniti zobe in desno roko držati bolj na miru.

Rok Deželak
Kljub poškodbi je na podelitvi diplom tudi nastopil.

Kaj pa diploma iz klarineta? »Morda bo nekoč spet čas za moj klarinet in končano diplomo, vendar so zdaj moji cilji usmerjeni drugam,« pravi Dejan in prizna, da so se njegovi cilji in sanje skozi leta zelo spreminjali in da danes razmišlja precej drugače, kot je v srednji šoli. »Ko sem obiskoval umetniško gimnazijo v Velenju in kasneje Akademijo za glasbo v Ljubljani, sem sanjal, da bom nekoč poklicno igral v orkestru, vendar je življenje zame očitno imelo drugačne namene. Ne predstavljam si več življenja brez odrov in ljudi, ki pod odrom na ves glas pojejo naše pesmi. Na svet sem bil poslan, da ljudem rišem nasmehe na obraz in trenutno živim svoje sanje. Čeprav je in bo instrument klarinet na 'lestvici mojih najljubših' uvrščen zelo visoko, pa mi danes kar nekaj stvari, hobijev, ljudi in novih znanj pomeni veliko več ... In vsem tem bom namenjal svoj čas,« je odločen.