Ne more sprejeti

Tomaž Domicelj se zgraža: »To je katastrofa!«

M. T. V.
16. 6. 2023, 10.33
Posodobljeno: 13. 11. 2023, 13.41
Deli članek:

Glasbenik se je vdal in izdal album Jubilej tudi v digitalni obliki, čeprav pravi, da ostaja tradicionalist - še nikoli ni naložil ali poslušal digitalnega posnetka.

S. R./M24.si
Tomaž Domicelj

Naš legendarni glasbenik Tomaž Domicelj je marca praznoval 75. rojstni dan, lani pa je izdal dvojni album samih uspešnic Jubilej, ki je izšel kot CD, saj Tomaž pravi, da je tradicionalist. »Še nikoli si nisem naložil niti poslušal digitalnega posnetka,« trdi. »Jaz imam zbirko 40.000 CD-jev in okoli 6.000 do 7.000 vinilk in to meni čisto zadošča, če še kaj vidim, pa kupim. A ni lepše imeti v rokah krasen ovitek z vsemi besedili, podatki, fotografijami, kakor tam nekaj klikati? Meni je to popolnoma nedojemljivo. Vem pa, da ima dosti ljudi to rado. Tudi moji prijatelji. Se zgražam, saj sploh nimajo več CD predvajalnikov, ne dobiš več avta s CD predvajalnikom, ne dobiš računalnika. To je katastrofa! Eni bodo rekli, da sem konzervativen. Jaz pa pravim, da sem tradicionalen – to je čisto nekaj drugega. Pri pesmih sem bil pa zelo napreden, včasih tudi za več desetletij.« A je vseeno popustil in album Jubilej je zdaj na voljo tudi v digitalni obliki. Sklepamo, da ga Domicelj sicer ne bo poslušal …

Se bodo pa pevcu čez nekaj dni poklonili na tradicionalnem koncertu Poletna noč. Na njem bodo ponovno zazvenele njegove zimzelene uspešnice, kot so Slovenskega naroda sin, Danes bo srečen dan, Jamajka, Avtomat, Življenje je lepo, Ker te nima rad, Banane …, ki jih bodo prepevali Alenka Godec, Alfi Nipič, Anika Horvat, Damjana Golavšek, Dominik Kozarič, Gojmir Lešnjak-Gojc, Hamo, Helena Blagne, Jan Plestenjak, Lara Baruca, Marko Vozelj, Mitja Ferenc, Neisha, Nina Pušlar, Nina Strnad, Nuška Drašček, Saša Lešnjek, Simona Vodopivec Franko, Tinkara Kovač, Tokac in Tomi Meglič. Voditeljica večera bo še ena legenda, Miša Molk.