Avtor številnih uspešnic

Poslovil se je član legendarnih Faraonov

E. J.
2. 12. 2022, 14.20
Posodobljeno: 2. 12. 2022, 14.41
Deli članek:

Enza Hrovatina poznamo kot avtorja številnih zimzelenih uspešnic in člana legendarne zasedbe Faraoni, zagotovo pa po pesmi Solinar.

Mediaspeed
Enzo Hrovatin je zapustil bogato glasbeno dediščino.

Pevec in kitarist skupine Faraoni Enzo Hrovatin se je za vedno poslovil. Novico je sporočil eden najboljših slovenskih kitaristov in član Big Banda RTV Slovenija Primož Grašič, ki je zapisal: "Danes se je za vedno poslovil Enzo Hrovatin, legendarni član Faraonov, avtor številnih uspešnic in glasbenih hitov. Bil je velik umetnik, v njem je prebivala velika umetniška duša, tako glasbena kot slikarska. Enzo, prijatelj moj, počivaj v miru, pogrešal te bom..."

Enzo je znan kot avtor številnih zimzelenih uspešnic, s katerimi so Faraoni večkrat slavili na festivalu Melodije morja in sonca. Med njimi so Solinar, Ti znaš, Mi ljudje smo kot morje in številne druge. 

Mediaspeed
Enzo Hrovatin je podpisan pod vse velike uspešnice Faraonov.
Novico so potrdili tudi v Avditoriju Portorož, kjer so zapisali, da je član legendarne skupine Faraoni in avtor skladb v trajen spomin zapustil številne uspešnice, kot so E tristemente, Solinar, Ne bom pozabil na stare čase, Tu je moj dom..

Kot poročajo Primorske novice, naj bi 61-letni Enzo umrl zaradi bolezni, v času bolezni pa naj bi se tudi odmaknil od ljudi, a še vedno glasbeno in likovno ustvarjal.