Vedno pravi čas

Gušti popustil in napisal pesem za Katarino Malo

M. T. V.
9. 5. 2023, 20.48
Posodobljeno: 9. 5. 2023, 20.49
Deli članek:

Glasbenika se poznata že dolgo in sta ponosna na sodelovanje, ki je rodilo pesem Vedno pravi čas - malce drugačno od njenega dosedanjega sloga, a z njeno 'tipično igrivostjo in drzno preprostostjo'.

Tomaž Levstek
Katarina in Gušti

Katarina Mala je predstavila novo pesem Vedno pravi čas (furava življenje), pri kateri tokrat prvič sodeluje z Miho Guštinom – Guštijem. Glasbenika se že dolgo poznata in Katarina si je že dolgo želela, da bi Gušti napisal tudi kakšno pesem zanjo.

»S Katarino Malo se poznava že kar nekaj časa in vedno mi je bila zelo prijetna oseba. Tudi njeno glasbeno ustvarjanje sem spremljal z zanimanjem, saj je imela nek poseben svojstven stil. Večkrat mi je v pogovoru navrgla naj ji napišem kakšno skladbo, a nikoli nisem odgovoril z da ali ne, saj nočem obljubljati,« prizna Gušti. »Nato pa sem dobil idejo za skladbo in vedel sem, da je njej pisana na kožo. Poslal sem ji demo in čakal ... čez nekaj dni se je javila. Očitno je bil pravi čas.«

Katarina je bila nad pesmijo Vedno pravi čas navdušena. »Začutila sem, da je to to. Čeprav je glede na besedilo popolnoma drugačna od vsega, kar sem izdajala do sedaj, premore tisto igrivost in drzno preprostost, ki jo v svojih skladbah želim ohranjati,« pravi pevka in doda, da pesem govori o simpatijah, za katere nikoli ni prepozno, da prerastejo v ljubezen, in o tem, da je vedno pravi čas za nove odločitve in življenjske spremembe.

Seveda je zanjo posnela tudi videospot, v katerem nastopa tudi Gušti, ki pravi, da je ponosen na pesem in je zato z veseljem sodeloval. Poleg njega se v videu pojavi še Katarinin najljubši moški v življenju: njen 8-letni sin Lukas, ki je v spotu oblekel kostum Supermana. In še ena zanimivost: Katarina je na snemanju 12-članski ekipi postregla s kosilom, ki ga je pripravila s pomočjo svojega partnerja: »Ne podpiram dostave hrane na dom, najbolj zaradi ostanka embalaže. Zato sem poskrbela in med snemanjem lepo postregla zdravo in dobro kosilo.«