Radio 1 na Evroviziji

Anja in Roškar tik pred največjih šovom na svetu zavzela Liverpool

N. N.
8. 5. 2023, 14.20
Posodobljeno: 9. 5. 2023, 13.45
Deli članek:

Najbolj prižmojznjena radijska voditelja Anja Ramšak in Robert Roškar sta za teden svoj popoldanski 'drive time' Šou domov na Radiu 1 preselila v Liverpool v Veliko Britanijo. Od tam se nam bosta oglašala v živo med 14. in 18. uro.

Radio 1
Robert Roškar in Anja Ramšak

Razlog njunega odhoda je seveda Eurosong. Anja in Roši bosta budno spremljala vso dogajnje okoli tega spektakla, se udeležila tudi izbora in poslušalcem seveda zaupala vse podrobnosti in sočne zanimivosti. V en glas pravita, da v se v Liverpool, kamor sta prišla včeraj, že počutita kot doma.

»Tukaj so izjemno prijazni ljudje, prodajalke gredo s tabo čez celo trgovino, da ti pokažejo, kje so stvari (in to ponudijo same), govorijo z nenavadnim britanskim naglasom, vsi veliko pijejo in se derejo, premalo so oblečeni in jih zebe, a so vseeno premalo oblečeni. V trgovini so nenavadno nizke cene in precej visoke cene nočnega življenja (vstopnina v klub 26 evrov, garderoba 10 evrov). Mesto je majhno, domače, luštno, nisva ga še dobro spoznala, ga pa še bova,« je povedal Roškar.

Nocoj gresta z Anjo na koncert Joker out, česar se že zelo veselita. »Pred nami je en evrovizijski teden, v katerem se nama bodo vsak dan pridružili različni evrovizijski gostje - kot rečeno naši evrovizijski srčki, zmenjeni smo tudi z Avstralci, v sredo so se napovedali tudi hrvaški LET 3. Poleg tega pa računam na Roberta, da bo vsako noč doživel kaj norega, o čemer bo poročal v Šovu domov, če naju vrhovi ne bodo cenzurirali (smeh). Z nama ne bo dolgčas, iz ozadja bova skušala dobit tudi kake sočne trače, ki nas roko na srce najbolj zanimajo, tako da če kje ujameva Bojana Cvjetičanina v objemu kogar koli, takoj poročava! Ali pa se komu utrgajo gate ali kaj podobnega,« še v smehu pove Anja.

Zaradi vseh naštetih dejstev nikakor ne smeš zamuditi Šou domov od 14. do 18. ure, spremljaj pa tudi socialna omrežja Radia 1!