Vojvodinja

Sophie srečna ob novem nazivu: 'Ni se ji treba več klanjati Meghan Markle'

E. J.
17. 3. 2023, 15.15
Posodobljeno: 17. 3. 2023, 15.20
Deli članek:

Princ Edward, brat britanskega kralja, je postal vojvoda Edinburški, njegova žena Sophie pa vojvodinja. Tega je menda vesela je predvsem zaradi ene stvari.

Profimedia
Princu Edward, doslej grof Wesseški, je zdaj postal vojvoda Edinburškegi, njegova žena Sophie pa je postala vojvodinja.

Prejšnji teden je britanski kralj Karel III. (74) svojemu bratu, princu Edwardu (59), doslej grofu Wesseškemu, podelil naslov vojvode Edinburškega, njegova žena Sophie (58) pa je postala vojvodinja in naj bi bila presrečna, ker se ji ne bo več treba prikloniti se pred Meghan Markle (41). Prijatelj vojvodskega para je za Daily Mail povedal, da je Sophie odleglo. "Ni se ji treba več priklanjati tistim, ki niso le opustili kraljeve dolžnosti, ampak zadnja tri leta kritizirajo institucijo, za katero tako trdo dela," je navedeno, glavni razlog pa je v dejstvu, da Meghan, ko se je zaročila s Harryjem, ni hotela, da bi bila Sophie njena mentorica pri obvladovanju skrivnosti življenja, pravil in dolžnosti v kraljevi družini.

Profimedia
Sophie in Meghan Markle: Sophie je menda presrečna, da se ji ne bo več treba klanjati pred Meghan Markle.
Sophie je kraljevo 'skrivno orožje'

Po podelitvi novih nazivov so se britanski mediji razpisali o novem vojvodi, še bolj pa o vojvodinji Edinburški, ženi, ki ima s kraljem Karlom III. poseben odnos. The Mirror navaja, da je Sophie 'kraljeva prijateljica, dragocena sodelavka in njegovo skrivno orožje'. Odkar se je poročila s princem Edwardom, je Sophie spoštovana v družini. Pravijo ji celo 'druga hči' kraljice Elizabete II., s katero je njena snaha zgradila globok in tesen odnos.
Sophie je pogosto ob kralju Karlu III. in opravlja številne naloge v imenu kraljeve družine. Nedavno je bila v New Yorku na zasedanju OZN in je govorila o nasilju nad ženskami in dekleti. Postala je tudi prva članica britanske kraljeve družine, ki je obiskala Demokratično republiko Kongo.

Profimedia
Na pogrebu kraljice Elizabete II.: spredaj sta hodila novi kralj Karel III. in kraljica Camilla, za njima prestolonaslednik princ William s soprogo Kate Middleton in za njima princ Edward s soprogo Sophie.
Ni modre krvi, enako kot Kate Middleton

Je strokovnjakinja za odnose z javnostmi, delala je v marketingu Capital Radia in tako kot Kate Middleton ni plemenite krvi. Njena družina je iz srednjega sloja, a so hčerkama omogočili vrhunsko izobrazbo. Nova vojvodinja se ukvarja z zelo zahtevnimi temami in vprašanji, kot je pomoč žrtvam posilstva, spolnega nasilja in izkoriščanja v vojnah, še toliko bolj, odkar sta se Harry in Meghan umaknila s kraljevih dolžnosti in odšla v ZDA.

Profimedia
Sophie je 'kraljeva prijateljica, dragocena sodelavka in njegovo skrivno orožje', z njim pa opravlja mnoge kraljevske dolžnosti.