Tečajnik na 1. stopnji

Dejan Krajnc izdal: "To je recept za dolgo in srečno življenje!"

E. J.
17. 3. 2023, 13.00
Posodobljeno: 17. 3. 2023, 13.12
Deli članek:

Dejan Krajnc uresničuje novoletno zaobljubo, da bo še letos postal vinski sommelier. Od kod ljubezen in strast do vina in do mode, njegovega drugega hobija?

osebni arhiv
Dejan Krajnc, z umetniškim imenom Dejan Dogaja je postal ljubitelj vin, prav i 'vinoljub', kot si pravi sam.

Vsestranski glasbenik Dejan Krajnc, bolj znan kot Dejan Dogaja, je sicer doma iz Laškega in zato tudi na njegovih nastopih ne manjka piva, ki ga rad spije tudi sam za pogasitev žeje. A še bolj kot pivo Dejan obožuje vino iz domače dolenjske zidanice, prav tako rad pa odpre tudi kakšno buteljko in z njo nazdravi, saj sam sebe poimenuje kar vinoljub. »Dobri prijatelji, sladko vino in okusna hrana, to je recept za dolgo in srečno življenje,« pravi in zdaj to tudi uresničuje, saj je ponosno povedal, da je trenutno tečajnik na 1. stopnji na tečaju za sommelierja in da bo že čez 3 mesece postal sommelier master 1.stopnje.

osebni arhiv
Pridno študira in čez 3 mesece bo opravil 1. stopnjo, nam je povedal.
Nad vinom se je navdušil, ko so igrali na bolj elegantnih koncertih, kjer se je, radoveden kot vedno, pogovarjal z kuharji, chefi, natakarji in jih spraševal o vinih, ga pokušal in vohal. Nato se je odločil in kupil bolj drago buteljko, to se je nadaljevalo in postal je ljubitelj vin. »Doma imam zdaj tudi vinsko vitrino in nekaj sto steklenic kvalitetnega buteljčnega vina,« nam je povedal pred časom. Najraje ima suha vina, še posebej pa je navdušen nad vini iz Goriških Brd, še pove o svojem hobiju, ki ga je v zadnjem času popolnoma prevzel.

Rok Deželak
Dejan Krajnc se posveča novemu hobiju, zaradi katerega je celo šel na tečaj, še vedno pa ostaja njegov hobi ljubezen do mode in edinstvenega oblačenja.
Hobi je tudi moda , oblačila tudi sam prekroji

Ne le vina, Dejana navdušuje tudi moda. Poleg njegove značilne visoke pričeske je vedno tudi izbrano in trendovsko oblečen in za svoj slog poskrbi čisto sam. Poleg vina je namreč ena izmed njegovih strasti tudi moda. Tako sam kdaj kakšen kos oblačila celo prekroji, saj, kot pravi, bi se počutil izredno neugodno, če bi pod odrom videla fanta, ki bi bil oblečen tako kot on. Zanj je namreč biti glasbenik poslanstvo, dar. »Pravi umetnik, glasbenik, javno znana osebnost ne gre neurejena niti v trgovino – to, kar mi počnemo, je stil življenja, in ne služba.«

osebni arhiv
Doma ima tudi vitrino z nekaj sto buteljčnimi vini.