Demenca napreduje

Mama Brucea Willisa zaskrbljena: 'Normalen pogovor z njim ni več mogoč, ne prepozna me'

E. J.
23. 2. 2023, 18.00
Posodobljeno: 23. 2. 2023, 20.58
Deli članek:

Težave s komunikacijo so žal le eden od simptomov bolezni, s katero se slavni igralec trenutno sooča.

Profimedia
Bruce Willis z mamo.

"Bruceova mama nas obvešča o novostih, pokličemo enkrat na mesec. Pravi, da ni prepričana, ali jo sin še prepozna. V obnašanju je zelo počasen in vedno je prisotna blaga agresivnost, normalen pogovor pa ni več mogoč. Toda to je normalno glede na njegovo klinično sliko," je za Bild povedal vir blizu družine.

Profimedia
Marlene Willis je zaskrbljena za svojega sina.
Bruceova družina je sredi februarja delila novice o njegovem stanju. "Odkar smo spomladi 2022 objavili Bruceovo diagnozo afazije, je stanje napredovalo in zdaj imamo natančnejšo diagnozo: frontotemporalna demenca (znana kot FTD). Težave s komunikacijo so žal le eden od simptomov bolezni, s katero se spopada. Čeprav je to boleče, je pravo olajšanje končno imeti jasno diagnozo," so takrat zapisali v izjavi.

Vir trdi, da kljub bolezni Bruce še vedno prepozna glas nekdanje žene Demi Moore. Demi je v stalnem stiku z Bruceom. Vsako prosto priložnost izkoristi za druženje z njim. Če je ni z njim, ga pokliče, da sliši njen glas. Bruce ne more veliko govoriti in zdi se, da razume le malo tega, kar mu je rečeno, so še zapisali v Bildu.