Kratkolaske

Angelina Jolie in hčerki so si postrigle lase v podporo iranskim ženskam

E. J.
23. 2. 2023, 12.30
Posodobljeno: 23. 2. 2023, 12.31
Deli članek:

Za videoposnetkom je tudi nekaj fotografij, na katerih je Angelina strigla pramen Zaharinih las, pa tudi na kratko postriženo Shiloh.

Profimedia
Hollywoodska igralka Angelina Jolie se je s hčerkama Zaharo in Shiloh pridružila velikemu globalnemu projektu.

Skupaj s hčerkama Zaharo in Shiloh se je hollywoodska igralka Angelina Jolie pridružila velikemu globalnemu projektu: razstavi, ki skuša svet ozavestiti o pomoči ženskam v Iranu. To državo že dlje časa pesti kriza, zato se je Angelina odločila pomagati revnim na svoj način.

Objava, ki jo je igralka objavila na svojem Instagram profilu, je sestavljena iz videa in fotografij. Video prikazuje številne ljudi, ki so se odločili sodelovati pri tem projektu, zato so si odrezali nekaj las in jih poslali po pošti na naslov v Parizu, od koder bo umetnica Prune Nourry marca vse skupaj odnesla v New York in postavil na ogled na svoji razstavi.

"Moja prijateljica Prune Nourry dela na čudovitem umetniškem projektu, da bi izkazala solidarnost s pogumnimi ženskami v Iranu, ki se borijo za enakost in pravice, pa tudi da bi poklonila njihov pogum. Pridružila se je tudi moja družina. Sodeluje lahko kdorkoli od vas v projektu tako, da do 25. februarja pošljete pramen las,« je povedala Angelina Jolie in razkrila, da bo razstava v New Yorku 8. marca, na mednarodni dan žena. Za videoposnetkom je tudi nekaj fotografij, na katerih je Angelina strigla pramen Zaharinih las, pa tudi na kratko postriženo Shiloh, ki sta se ji brez premisleka pridružila.

Angelina Jolie že leta sodeluje v različnih humanitarnih projektih, dve desetletji je bila celo veleposlanica Združenih narodov. Konec lanskega leta je to sodelovanje prekinila, da bi se osredotočila na pomoč in delo organizacij, ki jih vodijo ljudje, ki jih je spopad neposredno prizadel.