Pust

Znani televizijski in radijski obrazi namesto krofov delili flancate

K.M.
22. 2. 2023, 21.14
Deli članek:

Ekipa Veseljaka, prvega radia, ki ga lahko tudi gledamo, je v torek zavzela Slovenijo in poskrbela za pustno sladkanje s flancati.

Veseljak
Gašper Rifelj, Ljubica Špurej Jazbinšek in harmonikar Tomo Primc v Novem mestu-

Nič ni lepšega kot to, da naključnemu mimoidočemu narišeš nasmeh na obraz. Prav to so v torek po vsej Sloveniji počeli voditelji programa na Veseljaku. S pomočjo slovenskih glasbenikov, harmonike in Pekarne Orehek so namreč pripravili največjo slovensko akcijo deljenja slastnih pustnih flancatov. Veseljaki so drugačni, saj ustvarjajo prvi radijski program, ki ga lahko tudi gledamo po televiziji ali prek spleta. Zato so se odločili, da na pustni torek naredijo nekaj drugačnega, in preoblečeni v pustne maske so razdeljevali priljubljeno sladico, flancate. 

Veseljak
Darji Gajšek in poštarju Lojzu se je na terenu v Celju pridružil Domen Jevšenak iz Ansambla Vižarji.

Harmonika in flancati

»Naše letošnje pustovanje je bilo veselo, tako kot se za Veseljake spodobi. Tudi prejšnja leta smo šli po Sloveniji s harmoniko in slastnimi krofi, a letos je naša radijsko-televizijska ekipa toliko večja, da smo si lahko privoščili in se razpršili dejansko po celi Sloveniji. Letos smo delili flancate pekarne Orehek, ki nas je pri pustovanju podprla, vzdušje na terenu pa je bilo izjemno prijetno in veselo. Ljudje se razveselijo maškar in harmonike, Veseljakova ekipa pa je tudi dala vse od sebe, tako da so ta veseljaško - pustni utrip zares lahko vsi začutili. Z letošnjim pustnim obhodom smo želeli tudi opomniti ljudi, da smo postali prvi radio, ki se ga lahko tudi gleda, zato smo posnetke s terena objavili tudi na našem radiu, televiziji in na naši Facebook strani,« nam, je po veliki akciji zaupala urednica Veseljaka, Janja Ulaga

Veseljak
Nejc Drobnič in Janja Ulaga sta se zjutraj še javljala iz studia Veseljaka, popoldne pa sta razveseljevala s flancati pekarne Orehek v Metliki.

Veselje in smeh

Darja Gajšek, Gašper Rifelj, Nejc Drobnič, Janja Ulaga, Nina Cestnik Pavlič, Majda Grošelj, Tomaž Rot, Neža Rupnik, Ljubica Špurej Jazbinšek in poštar Lojz so v Postojni, Ljubljani, Kranju, Celju, Novi Gorici, Novem mestu, Mariboru, Brežicah, Metliki in na Jesenicah delili tudi ogromno dobre volje. »Flancati so šli kot za med. V Kranju so v središču mesta med šolskim odmorom na njih planili dijaki z Gimnazije Kranj, ki so jih vzeli tudi za profesorice. Na Jesenicah pa nam jih je zmanjkalo, zato smo šli po dodatno zalogo kar v prodajalno Pekarne Orehek,« nam je po pestrem dnevu zaupala Veseljakova voditeljica Nina Cestnik Pavlič. 

Veseljak
Majda Grošelj, Nina Cestnik Pavlič in harmonikar Nejc Kastelic so morali po dodatno zalogo.

Veseljak
Tomaž Rot, Jernej Štermfelj in Neža Rupnik so flancate delili v Postojni in Novi Gorici

Glasbena podpora

Po Sloveniji so se Veseljakom pridružili tudi številni slovenski glasbeniki. Simon Bučar s svojo glasbeno šolo, Jernej Štermfelj iz Ansambla Javor, Nejc Kastelic, Domen Jevšenak iz Ansambla Vižarji, Tomo Primc, Toni Sotošek in Andrej Bajuk. Vsi pa so ob zvokih harmonike in petjem poskrbeli za prav posebno Veseljakovo vzdušje.