Pustne maske

Od Prevčeve vesoljske družine do slovenskega papeža

N.S.
21. 2. 2023, 22.02
Deli članek:

Letošnjemu pustu so štete ure, praznik mask pa so dodobra izkoristili tudi številni znani obrazi, ki so se našemili v zanimive in izvirne pustne maske.

Osebni arhiv
Astronavt Peter Prevc z veseljsko družino.

Številni znani Slovenci in Slovenke so spet dokazali, da so za pusta še kako razigrani in z izvirnimi idejami še vedno negujejo otroka v sebi. Za vas smo izbrali nekaj najbolj vpadljivih mask, ki so nam bile všeč.

Osebni arhiv
Oljar Gorazd Kocbek in Miša Margan sta bila Arabca.

Smučarski skakalec Peter Prevc in njegova žena Mina sta ponosna starša skoraj petletnemu Ludviku in dobro leto dni staremu Oskarju, do katerih je Peter zelo zaščitniški in ju res le izjemoma izpostavlja javnosti, a je tokrat naredil veliko izjemo in delil družinsko fotografijo, na kateri pozirajo vsi člani njegove družine – dva astronavta in dva vesoljca.

Osebni arhiv
Dejan Vunjak je bil papež.

Priljubljeni glasbenik Dejan Vunjak se je s svojim bendom na odrih zabaval v kostumu papeža, člani njegove skupine pa so se našemili v nune in škofe.

Instagram
Priljubljeni pevec Luka Basi je bil letos mumija.

Popularni pevec Luka Basi si je za letošnjo pustno masko zamislil nekoliko mračnejši kostum, za pustovanje v Mariboru se je namreč oblekel v mumijo in tako morda celo prestrašil kakega otroka. No, se je pa nekaj dni prej našemil v bolj prijazen kostum klovna (čeprav so tudi klovni za koga nočna mora). Glasbenik Dejan Dogaja se je za letošnje pustno rajanje našemil v vojaka, njegov bend pa v policiste. Člani skupine Čuki so bili letos smučarji, otroke so zabavali na številnih prizoriščih in z njimi peli svoje številne otroške uspešnice, med njimi Urco, Ko ko ko in druge.

Osebni arhiv
Pevka Anja Rupel je bila vroča zdravnica.

Tudi pevka Anja Rupel je pust preživela na zabavi, žurala je s partnerjem Alešem Klinarjem in glasbeno prijateljico Alenko Godec, nosila pa je kostum seksi zdravnice.

Osebni arhiv
Voditeljica Nataša Naneva s fantom - bila sta Kekec in Mojca.

S pustno šemo je navdušila tudi sovoditeljica nove zabavne oddaje Kolo sreče, Nataša Naneva, ki je dan preživela v pekarni in trgovini svojega fanta Branka, skupaj pa sta bila Kekec in Mojca, in tako sta nasmejala marsikaterega kupca in mu polepšala dan.