Zanika obtožbe!

Senidah: "Vse trditve o omenjenih incidentih so neresnične!«

R.T.
21. 2. 2023, 13.45
Posodobljeno: 21. 2. 2023, 21.49
Deli članek:

Januarja so medije preplavila šokantna razkritja sarajevske policije, da naj bi načrtovali napad na slovensko pevko. Senidah zdaj vse skupaj odločno zanika!

Bassivity
Priljubljena glasbena zvezdnica Senidah se je po enem mesecu oglasila javnosti in pravi, da so vse trditve balkanskih medijev neresnične in zavajujoče.

Kot so konec januarja zapisali največji balkanski mediji, naj bi balkanski kriminalni klan načrtoval znano pevko pretepsti, raniti ali po obrazu politi s kislino, piše v poročilu policije. Zdaj se je preko odvetnika na medije obrnila Senidah, ki želi razjasniti nekatere lažne navedbe balkanskih medijev.

Instagram
Pevka Senidah ni in ni nikoli bila pogodbeno vezana na kakršno koli skupino pevcev ali glasbeno založbo, pravi njen odvetnik.

»Javnosti želimo sporočiti preverljive informacije oziroma dejstva, s katerimi demantiramo lažne novice, ki so se v zadnjem času pojavile v srbskih in bosanskih tabloidih, številni slovenski mediji pa so žal neresnične navedbe nekritično povzeli in objavili,« je uradno sporočila ena največjih glasbenih zvezd na Balkanu.

Instagram
Senidah pravi, da je nazadnje obiskala Sarajevo leta 2021, ko je nastopala s pevcem Dinom Merlinom, in sicer v sklopu Sarajevskega filmskega festivala, vse pa je minilo brez incidentov.

Senidah in njena plat zgodbe

»Pevka Senidah ni in ni nikoli bila pogodbeno nikoli vezana na kakršno koli skupino pevcev ali glasbeno založbo. Svoje poslovno udejstvovanje upravlja samostojno preko svojega podjetja SNDH d.o.o. (pred tem Senida Hajdarpašić s.p.), s tega naslova se tudi financira vsa produkcija, povezana z njenim glasbenim in ostalim ustvarjanjem. Izjeme so sponzorske kampanje, s katerimi ima izvajalka (ali je imela) pogodbeno razmerje in sodelovanje. Namigovanja o finančnem vlaganju zunanjih sodelavcev v glasbeno kariero izvajalke Senidah ali znamke SNDH so zavajajoča in neutemeljena, obenem pa škodijo ugledu in dobremu imenu izvajalke ter njeni blagovni znamki. Izvajalka je nazadnje obiskala mesto Sarajevo leta 2021, ko je nastopala s pevcem Dinom Merlinom, in sicer v sklopu Sarajevskega filmskega festivala. Dogodek je minil brez incidentov. Vse omembe, ki trdijo nasprotno, so neresnične," so sporočili njeni predstavniki.

Tjaša Barbo
"Vse trditve o omenjenih incidentih so neresnične in zavajajoče," odločno pravi pevka.

"Senidah je s svojo skupino izvedla preko 100 glasbenih nastopov na področju bivše Jugoslavije in celotne Evrope. Koncerti so se odvijali na vseh večjih festivalih v regiji in ostalih glasbenih prizoriščih s kapacitetami  od 1000 do 50.000 obiskovalcev. Vsi koncerti so minili brez zabeleženih incidentov. Vse nasprotne trditve so lažne in zavajajoče. Hkrati poudarjamo tudi, da noben nastop pevke Senidah ni bil prekinjen zaradi domnevne sprožitve solzivca. Vse trditve o omenjenih incidentih so neresnične in zavajajoče. Nekateri mediji so pisati o trditvah o bombnih napadih na izvajalkine sodelavce v Ljubljani in Sarajevu – vse te trditve so neresnične,« so še zapisali njeni predstavniki.