Olajšanje

Alecu Baldwinu grozi krajša zaporna kazen

R.T.
21. 2. 2023, 06.43
Posodobljeno: 21. 2. 2023, 07.03
Deli članek:

Tako so se odločili, da bi se izognili zavlačevanju njegovih odvetnikov.

Profimedia
Alec Baldwin

Hollywoodski zvezdnik Alec Baldwin je malce lažje zadihal, potem ko je tožilstvo iz Nove Mehike umaknilo obtožbe v zvezi s posestjo orožja – odvetniki obeh obtoženih (Hannah Gutierrez-Reed je bila na snemanju odgovorna za orožje) obtožbam nasprotovali, češ da so se tožilci sklicevali na različico zakona, ki je bila sprejeta po usodni nesreči na snemanju filma Rust oktobra 2021, v kateri je umrla snemalka Halyna Hutchins.

Navedene obtožbe terjajo petletno zaporno kazen; z njihovim umikom Baldwinu še vedno grozi do 18 mesecev v zapahi zaradi nenamernega uboja. Istega kaznivega dejanja je obtožena tudi Gutierrez-Reed.

Kot so pojasnili tožilci, so te tako odločili, da bi se izognili dodatnemu zavlačevanju odvetnikov obeh obtoženih.

Če bosta spoznana za kriva, jim poleg zaporne kazni grozi tudi globa v višini 5000 ameriških dolarjev (približno4700 evrov).

Ločena tožba

Baldwina toži tudi družina snemalke. Tožniki zahtevajo nedoločeno vsoto odškodnine za poškodbe, namerno povzročitev čustvene stiske, malomarnost in "izgubo konzorcija", kar je izraz, ki se nanaša na to, da so prikrajšani za razmerje, je povedala njihova odvetnica, odvetnica slavnih osebnosti Gloria Allred. Baldwin in producenti filma Rust so medtem že dosegli finančno poravnavo s snemalkinim vdovcem Matthewom.