Na Hrvaškem

Tragično: 12-letnico s tovornjakom povozil do smrti le streljaj od njenega doma

D.K.
21. 5. 2024, 15.04
Posodobljeno: 21. 5. 2024, 16.05
Deli članek:

Po bližnji cesti je vozil zdravnik, ki je takoj ustavil in poskušal pomagati nesrečnici, a je lahko le ugotovil, da je umrla.

Bobo
Fotografija je simbolična.

V prometni nesreči, ki se je danes okoli poldneva zgodila v Dugem Selu v bližini Zagreba na Hrvaškem, je umrl otrok, v katerega je trčil tovornjak, je sporočila zagrebška policija.

Nesreča se je zgodila v Rugvički ulici, na samem uvozu v Dugo Selo, na odseku ceste, kjer vozi veliko osebnih in tovornih vozil, ki gredo na bližnji izvoz na avtocesto A3, in sicer v času, ko so otroci odhajali iz šole, tragično preminulo deklico pa je spremljala še ena deklica, ki ni bila poškodovana. Policisti so takoj zaprli celotno območje in začeli preiskavo, ki je trajala vse popoldne.

Kot poroča Jutranji list, je tovornjak, ki je prevažal zemljo z gradbišča trgovskega centra, trčil v 12-letnico, ki je na kraju umrla. Ob tem so sosedi za omenjen portal povedali, da so najprej slišali pok nato pa vpitje voznika tovornjaka, ki je kričal "ljudje, na pomoč".

Voznik, star okoli 25 let, je bil po navedbah očividcev povsem šoku. "Kaj se mi je zgodilo? Zakaj opravljam to delo? Rešite punčko, rešite punčko," je vpil. 

Takoj po nesreči je po bližnji cesti pripeljal zdravnik, ki je nemudoma ustavil in poskušal pomagati nesrečnici. Obrnil jo je na bok, vendar je lahko le ugotovil, da je umrla.

Deklica je umrla približno 300 metrov od hiše, v kateri živi

Po navedbah Jutranjega lista je bila najmlajša od treh otrok v družini. Tik ob njihovi hiši je hiša, v kateri živijo njeni stari starši, kjer so se po tragični nesreči začeli zbirati sorodniki in prijatelji.

Stanovalci ulice, kjer se je zgodila nesreča v Dugem Selu, so za Jutarnji list še povedali, da po tej cesti vsak dan vozijo težki tovornjaki z gradbišča bližnjega trgovskega centra. Marija Šola, ena od sosed je povedala, da poznajo voznika kamiona, ki je povozil deklico. Zanj pravijo, da je zelo previden voznik.

Kljub temu so stanovalci ogorčeni zaradi stalnega prometa težkih kamionov po cesti mimo njihovih hiš. Po njej vsakodnevno hodijo otroci, ki gredo v šolo. Pravijo, da zaradi gostega prometa tovornih vozil vedno trepetajo za njihova življenja.

Oglasil se je tudi župan

Po tragediji se je danes na svojem uradnem Facebook profilu oglasil tudi župan Dugega Sela Nenad Panian: "Ni besed, ki bi lahko izrazile globino žalosti, ki jo čutim zaradi nepopravljive izgube otrokovega življenja. V teh težkih časih želim staršem izreči globoko sožalje in podporo. Želim, da veste, da sem z vami v mislih in molitvah. Naj vam ljubezen in spomini, ki jih imate na svojega otroka, dajo moč in tolažbo. Naj vaš otrok počiva v miru, vi pa najdete moč v skupnosti in ob podpori vseh, ki vas imajo radi in skrbijo za vas ," je zapisal.