Nezaslišano

Horda vandalov opustošila Ajdovščino

J.V.
21. 5. 2024, 14.55
Posodobljeno: 21. 5. 2024, 14.56
Deli članek:

Znesli so se nad drevesi, smetnjaki, cvetjem ... Po prvih ugotovitvah so storilci več oškodovancem povzročili za nekaj tisoč evrov gmotne škode.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Danes zjutraj so bili policisti obveščeni o divjanju vandalov na območju Ajdovščine. Neznani storilci so se tekom noči znesli nad drevesi, smetnjaki, cvetjem ... Po prvih ugotovitvah so storilci več oškodovancem povzročili za nekaj tisoč evrov gmotne škode. Okoliščine kaznivega dejanja uničevanja tuje lastnine policija še preiskuje.

"Policija v vseh tovrstnih primerih vandalizma izvaja aktivnosti, da se tovrstna neprimerna ravnanja preprečijo oz. da se odkrijejo tudi posamezniki oz. drugi storilci. Vse pojavne oblike vandalizma so nesprejemljive in jih moramo kot takšne obsoditi, saj lahko sicer prerastejo v ravnanja, ki neposredno vplivajo na občutek varnosti v posameznem okolju. Pri teh neprimernih ravnanjih, govorimo o pojavni obliki vandalizma," poudarjajo na novogoriški policijski upravi.

"V zvezi s tem pozivamo vse občane in občanke, ki bi lahko Policiji nudili dodatne koristne informacije glede preprečevanja in odkrivanja posameznikov oz. storilcev tovrstnih dejanj, da jih sporočijo policistom PP Ajdovščina oz. najbližji policijski postaji, pokličejo lahko tudi na znano telefonsko številko policije 113," so še dodali.