Največji glasbeni dogodek

Znano je, kdo vse bo letos vodil Evrovizijo v Liverpoolu

E. J.
23. 2. 2023, 18.30
Deli članek:

Namesto Ukrajine, ki je sicer zmagala na Evroviziji, bo ta letos potekala v Liverpoolu, saj so na drugem mestu pristali Britanci, zdaj so tudi objavili, kdo bo voditelj.

Profimedia
Graham Norton bo komentiral finale Evrovizije, poroča BBC.

Igralka Hannah Waddingham bo skupaj z britansko pevko Alesho Dixon in ukrajinsko pevko Julijo Sanino vodila letošnjo Pesem Evrovizije v Liverpoolu, poroča BBC. "Eurosong je eden največjih svetovnih glasbenih dogodkov. Letos je morda bolj kot kdaj koli prej velika čast stati z ramo ob rami z Ukrajino, državo, ki odseva moč in enotnost," je dejal Waddingham. "Zelo sem navdušena, da bom pomagala organizirati dogodek, na katerega bo moja država ponosna," je nadaljevala Sanina. Finale bo komentiral tudi Graham Norton z igralko Mel Giedroyc, polfinalne oddaje pa bosta komentirala voditelja Scott Mills in Rylan. Pri komentiranju prenosov v živo bo sodeloval tudi ukrajinski televizijski voditelj Timur Valerijovič, poroča BBC.

Gostiteljica naj bi bila Ukrajina

Spomnimo, gostitelj Pesmi Evrovizije 2023 bo Liverpool. Ukrajina naj bi bila gostiteljica, potem ko je maja na tekmovanju v Torinu zmagala ukrajinska folk-rap skupina Kalush Orchestra, drugo mesto pa je z nenavadno skladbo Space Man osvojil britanski predstavnik Sam Ryder. Kljub negodovanju vlade predsednika Volodimirja Zelenskega je Evropska radiodifuzna zveza (EBU), ki vodi Evrovizijo, sklenila, da Ukrajina ne more zagotoviti varnosti več kot 10.000 ljudi, vključenih v produkcijo, in dodatnih 30.000 oboževalcev. Slovenijo letos zastopa skupina Joker Out s skladbo Carpe Diem.