Obtožbe

Marilyn Manson v škripcih: na dan prišle grozljive podrobnosti

J.P.
2. 2. 2021, 09.12
Posodobljeno: 18. 6. 2023, 20.27
Deli članek:

Ni skrivala, da je bila žrtev zlorabe. Šele zdaj pa je "postregla" z imenom.

Profimedia
Marilyn Manson

Ameriška igralka Evan Rachel Wood trdi, da je bila v treh letih, ki jih je preživela v zvezi z zloglasnim glasbenikom Marilynom Mansonom, žrtev hudi zlorab.

Par sta postala leta 2007; tri leta pozneje sta se zaročila, a še isto leto vrgla puško v koruzo.

Manson je v intervjuju leta 2009 dejal, da vsak dan fantazira, da bi Woodovi razbil lobanjo z macolo. Njegovi predstavniki ga branijo, da je med promocijo novega albuma zgolj skušal šokirati.

33-letnica v preteklosti ni skrivala, da je preživela posilstvo in zlorabo, a ni omenjala imen. Vse do ponedeljka, ko je s tem v zvezi v izjavi na Instagramu omenila Mansona, čigar pravo ime je Brian Warner. Na zlorabo naj bi jo začel pripravljati, ko je bila še najstnica. Manipulacija in pranje možganov naj bi bila razloga, da se je znašla v podrejenem položaju.

Tudi druge

Po objavi se je oglasilo še nekaj žensk s podobnimi izkušnjami.

Profimedia
Evan Rachel Wood in Marilyn Manson

Ashley Walters je bila Mansonova asistentka. Trdi, da je pogostokrat pobesnel in da je takrat lučal steklene krožnike in težke predmete. Trdi, da jo je ljudem, s katerimi je sodeloval, ponujal za spolne usluge, in jo nadlegoval še po tistem, ko sta prenehala sodelovati. Ostala sta ji posttravmatska stresna motnja in depresija. Oglasila se je tudi umetnica SourGirrrl, ki trdi, da jo je Manson večkrat zvezal in posilil. Prisilil naj bi jo tudi v jemanje drog in od nje zahteval, da z njim sklene krvni pakt. Poskusila si je vzeti življenje, še vedno jo mučijo nočne more. Tudi ona ima posttravmatsko stresno motnjo. Sarah McNeilly trdi, da jo je Manson vrgel v steno in ji zagrozil, da ji bo s kijem razbil obraz. Trdi tudi, da jo je zaklepal v sobe, če je bila »podredna«, jo več ur verbalno zlorabljal in jo pripravil do tega, da se je počutila ničvredno. Tudi ona se muči s posttravmatsko stresno motnjo. Oglasila se je tudi Ashley Lindsay Morgan, ki trdi, da ni smela zapustiti Mansonove hiše in da tam ni smela niti jesti niti spati. Manson naj bi jo rezal in žgal ter ji naročil, naj mu priskrbi nacistično memorabilijo. Zaradi tega je anksiozna; tudi njo muči posttravmatska stresna motnja.

Zlomil jo je

Profimedia
Marilyn Manson

Kitarski tehnik Dan Cleary, ki je Mansona spremljal na turnejah, se je razpisal o tem, kako je Woodovo na turneji spremenil v drugačno osebo. »Zlomil jo je,« je zapisal. Med letoma 2014 in 2015 je bil njegov asistent. Trdi, da je bil priča zlorabi, ki je je bila deležna Lindsay, Mansonova takratna partnerka. Grozil naj bi ji, da jo bo ubil, jo razrezal, zakopal, osramotil. Zaradi njenega joka naj bi se bolj počutil. Opominjal naj bi jo, da bi brez njega bila na ulici, in se norčeval iz njenega invalidnega družinskega člana. Manson zlorabe pred svojim ožjim krogom očitno ni prikrival, oni pa so molčali, da ne bi ostali brez službe.

Dali so ga na čevelj

52-letni Manson je že občutil posledice. Založba Loma Vista Recordings, ki je izdala njegovih nekaj najbolj nedavnih albumov, je že dala vedeti, da z njim ne bo več sodelovala.

Odziv

Manson se je na obtožbe odzval na Instagramu, kjer je zapisal, da so njegove zveze bile povsem sporazumne, partnerice pa enakomisleče. Obtožbe je označil za »grozno izkrivljanje resničnosti«.