INTERVJU

Marko Škugor: "Vse moje pesmi so ljubezenske"

Eva Jandl
2. 2. 2021, 06.53
Posodobljeno: 2. 2. 2021, 16.39
Deli članek:

Prvi glas Dalmacije, kot pravijo pevcu Marku Škugorju, se v koronačasu posveča družini, svoji ženi Ivani ter sinovoma Andriji in Petru, svojo ustvarjalnost pa sprošča v pisanju novih pesmi in kuhanju. No, pa da bo letos očitno lahko vendarle doma za valentinovo, kar se do zdaj ni zgodilo še nikoli.

osebni arhiv
Vrhunski pevec je po izobrazbi ekonomist, za petje pa je bil njegov mentor prvi tenor zagrebške opere Stojan Stojanov Gančev, ki je zanj želel, da bi postal vrhunski operni pevec. A Marko rad poje dalmatinske pesmi. Najprej je začel peti s klapami, nato pa krenil na samostojno glasbeno pot.

Dalmatinski slavček bo svojo publiko razveselil danes na Radiu Aktual, kjer bo premierno zapel svojo novo pesem Kap vode, ki jo poklanja vsem poslušalkam in poslušalcem za dan zaljubljenih.

Pred epidemijo ste bili zelo zaposleni z koncerti, snemanji ... Kako preživljate čas karanten, s čim se ukvarjate? Vsak dan pojete, da glas ostane v formi, ali ste si privoščili počitek?

Pred epidemijo sem bil zagotovo eden od pevcev z največjim številom koncertov. Zadnje leto dni pa izkoriščam za počitek, odmor, čas z družino, napisal sem okoli 15 novih pesmi v zadnjih nekaj mesecih. No, poleg tega sem se naučil skuhati nekaj jedi, to je moj nov hobi.

Jutri, 2. februarja, boste na Radiu Aktual predstavili novo pesem z naslovom Kap vode. Je to vaše darilo publiki za valentinovo? Ste vedno radi peli ljubezenske balade?

Lahko rečemo, da je ta pesem dar vsem mojim dragim poslušalcem za dan zaljubljenih! Vse moje pesmi so ljubezenske, in to so teme, v katerih se enostavno najbolje znajdem. (smeh)

Ste sami romantični, praznujete valentinovo s svojo ženo Ivano? Ji zapojete, morda kaj skuhate?

V glavnem na ta dan nikoli nisem bil romantičen, ker sem takrat vedno imel koncert. (smeh) Še dobro, da ste me spomnili, da lahko začnem načrtovati ta dan!

Ste tudi oče dvema sinovoma, ju zanima glasba? Jima je všeč vaša glasba, ali kdaj skupaj zapojete?

Mlajši uživa, kadar oče poje, medtem ko starejši, čeprav zna peti, nerad poje, niti mu ni preveč všeč, ko pojem jaz. (smeh) Upam, da bo, ko bo starejši, rad pel – pa ne zato, da bi se s tem ukvarjal, ampak tako, za svojo dušo.

Kako ostajate pozitivni v trenutni situaciji, kaj bi sporočili svoji slovenski publiki?

Svoj urnik si organiziram tako, da vedno nekaj počnem, in tako ne razmišljam o situaciji. Pisanje novih pesmi je tisto, kar mi daje pozitivnost in vero, da se bo kmalu vse vrnilo v normalo. Vsem svojim dragim poslušalcem in poslušalkam želim vse dobro in verjamem, da se bomo zelo kmalu spet videli na koncertih.