Zabava

Poslovil se je zvezdnik priljubljene mladinske komedije Mulci

R.T.
1. 2. 2021, 20.19
Posodobljeno: 1. 2. 2021, 21.00
Deli članek:

V 45. letu starosti se je poslovil igralec Dustin Diamond, ki je zaslovel zlasti z vlogo v situacijski komediji Mulci (Saved By the Bell).

Profimedia
Dustin Diamond

Dustin Diamond je umrl po kratkotrajni borbi z rakom. Komaj na začetku januarja letos je namreč prejel diagnozo drobnoceličnega plučnega raka. Bolezen je bila že v četrtem stadiju, možnosti za ozdravitev so bile tako skorajda neobstoječe. Kot je potrdil njegov tiskovni predstavnik, je Diamond umrl danes zjutraj v bolnišnici.

Diamond je največjo prepoznavnost dosegel z vlogo Samuela "Screech" Powersa v situacijski komediji Mulci iz konca 80. in začetka 90. let prejšnjega stoletja. Leta 2009 je izdal kontroverzno knjigo z naslovom "Behind the Bell," v kateri je razkril, kaj se je dogajalo za kulisami snemanja Mulcev. Pišel je tudi navzkriž z zakonom, saj so ga leta 2014 aretirali, ker je v pretepu v lokalu zabodel nekega moškega. V zaporu je preživel tri mesece. Nastopil je tudi v nekaterih resničnostnih šovih, a njegova kariera ni doživela novega vzpona.

Profimedia
Dustin Diamond kot Screech.