ZAUPANJE

Mariborčana ne moti vzdevek slovenski Joe Cocker

Eva Jandl
31. 1. 2021, 20.15
Posodobljeno: 31. 1. 2021, 21.49
Deli članek:

Kot pravi glasbenik Boštjan Velkavrh, si zaupanja Primorcev ni lahko pridobiti, njemu pa je po nekaj letih življenja na Obali zdaj to vendarle uspelo.

Goran Antley / M24.si
Boštjan Velkavrh ustvarja v več jezikih, saj meni, da glasba ne pozna meja.

Glasbenik Boštjan Velkavrh se je pred leti preselil iz Maribora na slovensko Obalo, in kot pravi, zdaj že čuti, da je Primorec. »Iz svojega rodnega mesta Maribora sem se pred leti preselil na Obalo, kamor me je prineslo nekaj ljubezni, nekaj glasbe, nekaj sonca in dosti morja. Ko se pripeljem čez Črni Kal ali predor Kastelec v smeri proti obali, mi gre po rokah in celem telesu 'kurja koža', zatorej je to moj dom. V Maribor se rad vračam na obiske, k prijateljem, tudi na vaje z bandom, koncerte. Maribor bo vedno v mojem srcu in jaz v njegovem, a moj dom je morje in obala,« pravi glasbenik. »Zaupanja pri nas na obali ne dobiš zlahka, a zdaj mi že rečejo, da sem njihov, tako da, 'Primorec' sem,« se smeji Boštjan, ki pa se ga še vedno drži vzdevek slovenski Joe Cocker.

Osebni arhiv
Tako je poziral ob poroki na Obali.

»TO JE KOMPLIMENT«

Leta 2013 je nastopil v šovu Slovenija ima talent. »Zapel sem pesem Unchain my heart, prejel trikrat da, stoječe ovacije publike. Bil je lep nastop in odlična izkušnja, ni mi žal. Seveda pa me tudi niti malo ne moti vzdevek slovenski Joe Cocker, saj je to velik kompliment, res pa je, da včasih, ko si ustvarjaš pevsko in glasbeno identiteto, pride vedno do nekih primerjav, ampak ni moteče.« Kot zanimivost nam je Boštjan še povedal, da sta z Joejem Cockerjem rojena na enak dan, 20. maja, le da je on rojen kar nekaj let prej.