Za seboj pustil še dve trupli

FOTO: 70-letnega lovca na race našli mrtvega v močvirju

S.R.
31. 1. 2021, 20.33
Posodobljeno: 31. 1. 2021, 20.50
Deli članek:

Njegovo truplo so našli v bližini kraja zločina s prejšnjega ponedeljka, ko sta bila na območju umorjena dva mlada lovca.

Tennessee Bureau of Investigation
David Vowell

70-letni David Vowell, lovski zanesenjak, ki je po podeželju ameriške zvezne države Tennessee nadvse rad zalezoval predvsem race, je mrtev. Truplo osumljenca za dvojni umor dveh precej mlajših lovskih »kolegov« so včeraj našli na območju plitvega jezera Reelfoot Lake, pravzaprav močvirja in priljubljenega lovskega revirja. Pred tednom dni so nedaleč od najdbe Vowellovega trupla našli dve drugi trupli, prav tako lovcev. 26-letni Chance Black in 25-letni Zachery Grooms sta umrla zaradi strelnih ran.

Po navedbah javnega tožilca Tommyja Thomasa sta Black in Grooms v ponedeljek zjutraj na območju tudi sama lovila race, ko se jima je nenadoma približal Vowell. Prišlo je do verbalnega spora, nakar naj bi Vowell prijel za puško in ju ustrelil.

Vowell je po dejanju s kraja zbežal peš, kar v danih razmerah ni bilo najlažje, a so kriminalisti v bližini kraja dvojnega umora našli njegov zapuščen čoln, prav tako je na parkirišču sameval njegov avtomobil. Začela se je obsežna iskalna akcija, saj se nacionalni park Reelfoot Lake razprostira na kar 60 kvadratnih kilometrov veliki površini, v kateri prevladuje negostoljubno močvirje, poraslo s cipresami. Včeraj ob približno 15. uri po lokalnem času so ga le našli mrtvega. Vzrok njegovi smrti zaenkrat ni znan, preiskovalci so razkrili le, da bo treba počakati na rezultate obdukcije.