Astro

Zvezdniški šok, škandal, sodba, slovo, ločitev, poroka, romanca ... leta 2020

Irena Kolar
31. 1. 2021, 21.21
Posodobljeno: 31. 1. 2021, 21.34
Deli članek:

Slavni so tudi lani z zgodbami iz svojega življenja poskrbeli za smeh in solze. Priča smo bili novim ljubezenskim romancam, zarotam na dvoru, škandalom in tudi nepričakovanim slovesom. Za mnoge najbolj tragična zgodba leta se je zgodila že kar na začetku leta, natančneje 26. januarja 2020 …

Profimedia
harry meghan

Šok leta 

Tragična nesreča Kobeja Bryanta

Bila je nedelja, ko se je upokojeni košarkar Kobe Bryant (41) s 13-letno hčerko Gigi in sedmimi drugimi potniki vkrcal v helikopter, ki ga je pilotiral Ara Zobayan. Bili so na poti v Newbury Park, na Bryantovo košarkarsko akademijo, kjer je Gigijino moštvo čakala tekma. Tja pa druščina nikoli ni prispela. Helikopter je v gosti megli strmoglavil v kraju Calabasas. Nesreče ni preživel nihče na krovu. Kobe je za seboj pustil ženo Vanesso in tri hčerke – najmlajša, Capri, je bila takrat stara šele sedem mesecev. Preiskava nesreče sicer še poteka, prvi izsledki pa kažejo, da je pilot zaradi slabih vremenskih razmer izgubil orientacijo. Nadzorniku zračnega prometa je namreč rekel, da se dviguje, v resnici pa se je helikopter spuščal. Kobejeva žena je sprožila dve tožbi – eno proti šerifu okrožja Los Angeles, ker so v javnost pricurljale nepooblaščene fotografije s kraja nesreče, drugo pa proti družbi, ki je upravljala usodni helikopter. Kot so v tožbi zapisali Vanessini zagovorniki, je družba v vseh pogledih odgovorna za pilotovo malomarno ravnanje. Zobayan naj bi vedel, da je polet v takšnih razmerah nevaren, a je to ignoriral. Odločitev, ki je devet ljudi stala življenje ...

Škandal leta 
Grozno leto za Ellen DeGeneres

Leta 2020 si voditeljica Ellen DeGeneres ne bo zapomnila le po novem koronavirusu, ampak tudi po številnih kritikah in obtožbah, ki so letele na njen račun. Začelo se je marca, ko je nizozemska blogerka Nikkie de Jager, ki je bila gostja v njeni oddaji, razkrila, da Ellen v resnici ni tako prijazna in zabavna, kot se kaže pred kamero. Po njeni izpovedi se je oglasilo še več oseb, ki so pritrdile njenim besedam. Njen ugled je bil tako načet, da so se poleti pojavila namigovanja, da bodo nehali snemati njeno oddajo oziroma da bodo zamenjali voditelja. Na Twitterju se je celo pojavila oznaka »RIPEllen«. Konec julija je izbruhnil še večji škandal, povezan z njenim šovom. Več nekdanjih zaposlenih je vodilne producente obtožilo spolnega nadlegovanja mlajših kolegic oziroma zaposlenih na nižjih položajih. Po interni preiskavi so trije producenti zapustili šov. Ellen se je nekaj tednov pozneje s pismom svoji ekipi odzvala na poročila o toksičnih razmerah na delovnem mestu. Opravičila se je vsem, s katerimi niso ravnali spoštljivo, in za to prevzela odgovornost, saj oddaja nosi njeno ime. »Naša rast je bila eksponentna, zato nisem imela vsega pod nadzorom in sem se zanašala na druge, da bodo dobro opravili svoje delo. Nekateri ga očitno niso. To se bo zdaj spremenilo,« je zapisala in obljubila, da do česa podobnega ne bo več prišlo. Ellen jo je na koncu odnesla le z nekaj praskami … Nova sezona šova se je namreč kot napovedano začela lani septembra. 


Slovo leta
Meghan in Harry zapustila monarhijo

Ko se je ameriška igralka Meghan Markle priženila v britansko kraljevo družino, si ni predstavljala, kaj jo čaka. Mediji so jo najprej kovali v zvezde, nato pa so se obrnili proti njej. Objavljali so grde govorice dvorjanov, ki se jim je vojvodinja, ki so ji nadeli vzdevek hurikan Meghan, s svojo ambicioznostjo in nespoštovanjem tradicije hitro zamerila. Celo lastna družina ji je zarinila nož v hrbet, najglasnejša sta bila njena polsestra in oče Thomas, ki se je v medijih predstavljal kot dober oče, ki ga je hči med boleznijo zapustila. Medijski linč in tudi pritisk, ki ga je občutila kot članica kraljeve družine, sta bila zanjo preveč. S princem Harryjem sta zato januarja sporočila, da se 31. marca umikata kot vidnejša člana kraljeve družine in da bosta postala finančno neodvisna. Kljub temu bosta še naprej podpirala kraljico, ki je javno povedala, da njuno odločitev podpira in da bosta ostala cenjena člana družine, čeprav bi raje videla, da še naprej opravljata delo za krono. Par se je najprej s sinčkom Archiejem umaknil v Kanado, nato pa si je za 14 milijonov dolarjev privoščil sanjsko vilo v Santa Barbari. Zdaj se zavzemata za projekte, ki so jima pri srcu, podpisala pa sta tudi večmilijonsko pogodbo z Netflixom, za katerega naj bi ustvarjala dokumentarne filme in serije ter otroški program. Zaradi tega so ju na Otoku kritizirali, saj Netflix stoji za serijo Krona, ki še zlasti v četrti sezoni do kraljeve družine ni preveč prijazna.

Novi obraz leta
Emma Corrin prepričala kot princesa Diana

Četrta sezona Netflixove serije Krona obuja spomine, na katere bi britanski dvor najraje pozabil. Osredotočena je namreč na Charlesov zakon z Diano, eno največjih katastrof, ki je doletela kraljevo družino, in Charlesovo prepovedano ljubimkanje s Camillo, katere priljubljenost je na Otoku že po prvih delih začela spet naglo padati. Je pa nova sezona »rodila« tudi nekaj pozitivnega – med zvezde je katapultirala 25-letno angleško igralko Emmo Corrin, ki je upodobila mlado Diano. Angležinja, ki je bila stara dve leti, ko je valižanska princesa umrla, je prvič pred kamero stopila šele leta 2017 za film Cesare, dve leti pozneje pa je nase opozorila s serijo Pennyworth. »Kot bi me nekdo zaprosil za roko,« je občutek, ko so ji ponudili vlogo v Kroni, opisala lepotica, ki ji je bilo takoj jasno, da njena naloga ne bo preprosta. »Pritisk je bil ogromen, saj so Diano vsi oboževali, kot bi bila last vseh nas, kot da bi jo vsi dobro poznali,« je povedala mladenka, ki je lady Di na las podobna. Občinstva in igralskih kolegov pa ni prepričala le z videzom, ampak tudi talentom. Pred njo je onemela celo oskarjevka Olivia Colman. »Prelevila se je v Diano, bilo je srhljivo sedeti pred njo. Kot bi gledal ta pravo princeso. Prečudovit nastop,« jo je pohvalila Colman. V peti in šesti sezoni bo princeso ljudski src sicer upodobila Elizabeth Debicki.


Sodba leta
Harvey Weinstein spoznan za krivega

Dva tedna po tem, ko ga je porota spoznala krivega spolnega napada na asistentko produkcije Miriam Haley in posilstva na igralko Jessico Mann, je sodnik filmskega mogotca, producenta Harveyja Weinsteina, obsodil na 23 let zapora. Weinstein, ki so ga na sodišče pripeljali v invalidskem vozičku, je pred izrekom kazni povedal, da situacijo obžaluje in da se bo trudil postati boljša oseba. »Ne bom rekel, da niso krasne osebe (ženske, ki so ga obtožile, op. a.), z njimi sem preživel čudovit čas. Je pa res, da sem zmeden, in menim, da so zmedeni tudi drugi moški,« je povedal o ženskah, ki so ga obtožile spolnega napada. Teh je bilo več, sodili pa so mu le za dva primera. S tem je epilog dobil primer, ki je sprožil gibanje #Metoo, ki je spodbudilo ženske, da spregovorijo o spolnem nasilju na delovnem mestu. V sklopu tega se je oglasilo tudi mnogo znanih obrazov, ki so bile žrtve vplivnih moških, med drugim Reese Witherspoon, Gwyneth Paltrow in Ashley Judd.

Romanca leta
Katie Holmes in njen kuhar

Poleti 2019 se je končala večletna romanca med igralcema Katie Holmes in Jamiejem Foxxom. Medtem ko so Foxxa že zelo kmalu po koncu zveze začeli povezovati z drugimi ženskami, je Katie eno leto samevala. Septembra pa so se pojavile fotografije, na katerih 41-letnica na ulici poljublja osem let mlajšega kuharskega mojstra Emilia Vitola, ki kot chef dela v očetovi sloviti restavraciji Emilio's Ballato v New Yorku, ki je med zvezdniki zelo priljubljena. Med redne goste spadajo na primer Justin Bieber, Bradley Cooper, Lenny Kravitz in nekdanji predsednik Obama. »Drug drugega obožujeta. V preteklosti, vsaj tako se je zdelo, se je Katie prilagajala življenjskemu stilu svojih partnerjev, ob Emiliu pa je lahko pristna,« je o njuni romanci povedal vir. Zvezo pa od samega začetka spremljajo grde govorice. Vitolo naj bi z igralko namreč prevaral svoje dolgoletno dekle, modno oblikovalko Rachel Emmons. Zvezo z njo je menda končal kar prek SMS-sporočila.


Posnetki leta 
Brad in Jennifer spet združena

Na podelitvi nagrad Združenja ameriških filmskih igralcev se je zgodila senzacija, na katero so dolga leta čakali oboževalci Brada Pitta in Jennifer Aniston, ki še vedno upajo, da bosta zvezdnika ljubezni dala še eno priložnost. To se za zdaj sicer še ni zgodilo, so pa fotografije nekdanjih zakoncev, ki sta se srečala v zaodrju podelitve in tega bila več kot očitno zelo vesela, zaokrožile po svetu in vsem nagrajencem, ki so slavili tisti večer, ukradle pozornost. Igralca, ki sta bila poročena med letoma 2000 in 2005, nato pa je Brad zvezdnico serije Prijatelji zapustil zaradi Angeline Jolie, sta se po objemu namreč kot dva zaljubljenca še nekaj časa držala za roke in nasmejana do ušes pokramljala ter si čestitala za nagrado. Jen jo je prejela za delo pri seriji The Morning Show, Brad pa za vlogo v filmu Bilo je nekoč … v Hollywoodu.

Zaroka leta 
Gwen Steffani končno dobila prstan

Country pevec Blake Shelton je potreboval pet let, da je pred Gwen Steffani padel na kolena in jo zaprosil za roko. Veselo novico sta razglasila na Instagramu. Gwen je ob posnetku s prstanom zapisala »ja, prosim«, Blake pa: »Hej, Gwen, hvala, da si rešila moje leto 2020 … In preostanek mojega življenja. Ljubim te.« Pevca sta se spoznala na snemanju glasbenega šova The Voice leta 2015, ko sta oba po propadlih zakonih lizala svoje rane. Zvezdnica se je takrat ločevala od pevca Gavina Rossdala, s katerim je bila 14 let poročena, Shelton pa po štirih letih zakona od pevke Mirande Lambert. »Ko si v položaju, v kakršnem sva bila takrat midva, in se počutiš izdanega in na dnu … Med nama je nastala vez, ko sva izvedela, kaj drugi prestaja. In ta vez je še vedno tukaj,« je pred časom za People povedal Shelton, ki je sedem let mlajši od svoje zaročenke. »Še vedno sta noro zaljubljena. Blake si je s poroko vzel čas, a Gwen je popolnoma predan. Oba čutita, da sta tokrat našla pravega partnerja, s katerim želita ostati do konca življenja,« pa je o njuni zvezi novembra povedal neimenovani vir.

 
Gibanje leta
Hollywood za življenja temnopoltih

Lani se je zelo veliko govorilo o gibanju Življenja temnopoltih štejejo, ki se je sicer začelo že leta 2013, ko je sodišče Georgea Zimmermana, ki je na Floridi ustrelil 17-letnega temnopoltega najstnika, oprostilo vseh obtožb. Maja letos pa je moral zaradi policijskega nasilja umreti George Floyd. Neoboroženega 46-letnika so potisnili na tla, eden od policistov pa se je s kolenom usedel na njegov vrat, zaradi česar se je zadušil. Posnetek aretacije je hitro zaokrožil po svetu, po celih ZDA pa sprožil proteste, ki so bili velikokrat tudi nasilni. Na ulice so se podali tudi številni zvezdniki, med drugim Jamie Foxx, Ben Affleck, Kristen Stewart, Emily Ratajkowski, Brad Pitt, Norman Reedus. Nekateri znani obrazi so jo zaradi tega tudi skupili. Pevki Halsey in Madison sta povedali, da ju je policija poškropila s solzivcem, igralec John Cusack trdi, da se ga je policija lotila z gumijevkami, ko je snemal proteste v Chicakagu, igralca Cola Sprousea in Jaimeja Kinga pa so celo aretirali. Nekateri zvezdniki (Chrissy Teigen, Seth Rogen, Drake …) so protestnikom, ki so pristali za zapahi, plačali varščino, Jay-Z pa je pa v več časopisih zakupil celostranske oglase, posvečene Floydu.

Poroka leta

Princesa Beatrice in njen nepremičninski mogotec

Leta 2020 se bo britanska princesa Beatrice spominjala z mešanimi občutki. To je bilo namreč leto, ko je svet izvedel, da se je njen oče zabaval z zelo mladimi dekleti, ki mu jih je »poklonil« obtoženi pedofil Jeffrey Epstein, in tudi leto, ko je stopila pred oltar. Julija je v kapeli v dvorcu Windsor v prisotnosti kraljice in njenega moža večno zvestobo obljubila nepremičninskemu mogotcu Edoardu Mapelliji Mozziju. Poročiti sta se sicer nameravala že maja, a sta morala načrte prestaviti, saj so bile vse svatbe zaradi koronavirusa na Otoku prepovedane. Poroke, ki je potekala v ožjem družinskem krogu in je bila veliko bolj skromna od poroke Beatricine sestre Eugenie leta 2018, Buckinghamska palača ni najavila, so pa pozneje povedali, da so pri organizaciji upoštevali vse varnostne ukrepe. Mozzi prihaja iz znane italijanske aristokratske družine. Družini se sicer poznata že od nekdaj. Edoardov očim je princesino mamo Sarah Ferguson pred leti, še preden se je poročila s princem Andrewom, zaposlil v svojem podjetju. »Edo in Beatrice sta ustvarjena drug za drugega. Njuna zveza je močna in zakon jo bo še bolj utrdil,« je Edova družina ob novici o njuni zaroki zapisala v sporočilu za javnost.


Ločitev leta
Mary-Kate Olsen in Olivier Sarkozy
Maja je odjeknila novica, da je zvezda humoristične nadaljevanke Polna hiša, Mary-Kate Olsen, sodišče zaprosila za »urgentno ločitev« od Olivierja Sarkozyja, brata nekdanjega francoskega predsednika Nicolasa Sarkozyja. Njun zakon je trajal pet let. Z ločitvijo se je zvezdnici, katere premoženje je ocenjeno na 250 milijonov dolarjev, mudilo, saj je šele z začetkom ločitvenega postopka v veljavo stopila predporočna pogodba, s katero je 34-letnica, zavarovala svoje bogastvo. Ta pogodba je tako dobro sestavljena, da se bosta morala nekdanja zakonca decembra, ko se bosta srečala na sodišču, dogovoriti le še o tem, kaj bosta naredila s 13,5 milijona dolarjev vredno hišo v New Yorku, ki je v njuni skupni lastni. O razlogu za konec zakona nista nikoli javno spregovorila. Revija People je sicer poročala, da si je Mary-Kate, ki ima skupaj s sestro Ashley v lastni dve blagovni znamki, želela otroka, 17-let starejši Sarkozy, ki je oče dveh odraslih otrok, pa ji te želje ni hotel izpolniti.