Astro

Astrologinja razkriva vse o letu 2021: denar, počutje, ljubezen in vsakemu znaku dodaja še nasvete

Andreja Novak
30. 1. 2021, 12.12
Posodobljeno: 30. 1. 2021, 12.24
Deli članek:

Preden se podamo k posameznim astrološki znamenjem, si poglejmo, kako gibanje planetov na nebu v letu 2021 vpliva na nas na Zemlji.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Seveda v mozaik energij, ki jih občutimo, svoj kamenček doda vsak od planetov. Posvetili pa se bomo trem, ki nam bodo v tem letu najbolj močno krojili usode.

Saturn, Uran
Naravna podpora Saturna za leto 2021 je usmerjena v kariero, nove cilje, nove poklicne obveznosti, povečana bo vaša priljubljenost, stiki z javnostjo bodo okrepljeni, možna je tudi sprememba službe.
Še vedno so pomembni odnosi z materjo in družino oziroma spoštovanje sistema, tradicije in družinskih vrednot.
Prišlo pa bo tudi do povezovanja zasebnega in poklicnega življenja.
Od 17. decembra 2020 od 5.04 do 7. marca 2023 do 14.00 je Saturn v znamenju vodnarja.
Lahko se zgodi, da zaradi svoje tradicionalnosti Saturn preprečuje splošni napredek, a ker bo v letu 2021 v znamenju vodnarja, to ne bo tako očitno. Povečana bo vloga Urana – genialnosti in revolucionarnih idej, ki se na hitro in nenadno realizirajo. Skupaj bosta postavljala nove meje, nove vrednote in predvsem občutek svobode in želje po novem načinu življenja. Uran prinaša energijo svobode in nenadnih sprememb ter neposredne in eksplozivne energije. To bo v vas spodbujalo željo po neodvisnosti, originalnosti, okrepljen bo stik z intuicijo.
Uran vas bo nepričakovano podprl pri spremembah življenja, lahko da boste presenetili tudi sebe. Je podpornik neobičajnosti, ekscentričnosti in izstopanja tudi v pozitivnih vidikih. Predstavlja in prinaša nove ideje, ki dajejo rešitve za vsa področja, kjer se čutite zavezani, utesnjeni.
Tako vas bo leto 2021 pripravilo do tega, da boste pogledali vase in opustili vse prepovedi, ki vam jih je vaša mama zavestno ali podzavestno predala in s tem ustavila vaše delovanje navzven in sodelovanje z optimalno Usodo.
Imeli boste možnosti, da razvijete lastno disciplino in dokončate stvari, ki ste jih prelagali.
Obdobje retrogradne faze – čas poglabljanja vase in ustvarjanja notranjega reda. To bo čas, da se posvetite svoji prenovi in preko rezultatov, ki jih boste doživljali navzven, preverite, ali ste na pravi poti ali so še potrebne notranje spremembe.
Retrogradno fazo gibanja ima Saturn od 23. maja 2021 od 12.00 do 11. oktobra 2021 do 5.00.
Retrogradna faza Urana je trajala do 14. januarja 2021 do 11.00 in se ponovi od 20. avgusta 2021 od 4.00 do 18. januarja 2022 do 18.00.
Uran je v znamenju bika do 26. aprila 2026, kar pomeni, da je to obdobje namenjeno praktičnim in prizemljenim idejam za potrebne spremembe v človeštvu ter sočasno v vašem osebnem življenju.
V retrogradni fazi boste imeli vso podporo za notranja spoznanja, za okrepitev genialne energije in spodbuditev talentov, ki spijo v vas in za katere je čas, da jih prebudite.


Merkur
Ker bo leto 2021 bolj umsko, mentalno leto, bo Merkur s svojim gibanjem pri tem podpiral različne vidike misli, načina razmišljanja in delovanja, komuniciranja.
Ko Merkur prehaja skozi znamenja, se namreč spreminja način komuniciranja in razmišljanja. Njegov prehod skozi zračna znamenja (vodnar, dvojčka, tehtnica) omogoča hitrejši razmislek, lažje razumevanje in boljšo komunikacijo.
Prehod skozi vodna znamenja (ribi, rak, škorpijon) omogoča razmislek o čustvenih vidikih življenja, komunikacija lahko postane čustveno obremenjena, prav tako razumevanje.
Prehod Merkurja skozi ognjena znamenja (oven, lev, strelec) aktivira nestrpnost, bolj ognjevito komunikacijo in razmislek gre v smeri izpolnitve osebnega ognja, osebne strasti.
Prehod skozi zemeljska znamenja (bik, devica, kozorog) pa okrepi praktično razmišljanje, tehtno komunikacijo in lažjo realizacijo.
Merkur v retrogradni fazi okrepi možnosti globljih notranjih spoznanj in odpira dober potencial za spremembe. Tematika in usmerjenost njegovih energij pa je pogojena s tem, v katerem znamenju se retrogradna faza dogaja.
V letu 2021 vam bo Merkur omogočal predvsem dobre uvide na področjih elementov zraka.
-30. januarja retrograden (R), do 21. februarja v vodnarju:
Okrepi se sposobnost idej in rešitev za vašo osebno svobodo, lažje boste zaznavali, kje se dogajajo pritiski na vaš individualni način razmišljanja, in čutili potrebo, da se postavite zase, da razmislite, kaj in kako boste v prihodnosti naredili svoje življenje manj soodvisno od drugih.
-29. maja retrograden (R), do 22. junija v dvojčkih:
Okrepi se sposobnost komunikacije in hitrega razmišljanja, ugotovili boste, kdo vam kaže dva obraza, in se lažje odločili za resnico, ki bo najprej spremenila vaš notranji način dojemanja življenja, ko bo šel Merkur v direktno fazo, po 22. juniju, pa boste ta spoznanja realizirali v okolici in navzven.
- 27. september retrograden (R) do 18. oktobra v tehtnici:
Okrepila se bo vaša senzibilnost v odnosih, lahko da boste preko pretirane občutljivosti spoznali svoje negativne misli, ki vas vodijo v še globlji občutek žrtve. Vse to boste imeli priložnost globinsko sprostiti, samozdraviti in po 18. oktobru zaživeti bolj harmonično v odnosih, kjer se boste prej oziroma sproti izražali.

Posamezna znamenja
Da se ob iskanju napovedi, ki vas zanimajo, ne boste izgubljali v veliki količini teksta, smo vam pripravili elegantno rešitev. Samo kliknite na pravo znamenje in izvedeli boste, kaj vas ali vaše bližnje čaka v letu 2021.

Kaj leto 2021 prinaša ovnom

Kaj leto 2021 prinaša bikom

Kaj leto 2021 prinaša rakom

Kaj leto 2021 prinaša dvojčkom

Kaj leto 2021 prinaša levom

Kaj leto 2021 prinaša devicam

Kaj leto 2021 prinaša tehtnicam

Kaj leto 2021 prinaša škorpijonom

Kaj leto 2021 prinaša strelcem

Kaj leto 2021 prinaša kozorogom

Kaj leto 2021 prinaša vodnarjem

Kaj leto 2021 prinaša ribam