Nenavaden primer

Našli so ga mrtvega, privezanega na potapljajoči se jahti

C.E.
2. 2. 2021, 09.11
Posodobljeno: 13. 3. 2021, 11.30
Deli članek:

74-letni Anglež Hugh Roberts je na Kreti veljal za rahlo ekscentričnega bogataša, ki je zadnja tri leta preživel večinoma na svoji jahti.

Profimedia
Marina v Chanii.

To 30 metrov dolgo luksuzno jahto so v nedeljo našli ribiči v potapljajočem stanju ob obali mesta Souda, kjer je bila praviloma zasidrana. Polovica jahte je že bila pod gladino morja, Roberts je bil privezan na krovu, mrtev, njegov psiček pa se je prestrašen zadrževal na še suhem koncu jahte.

Sumljivo smrt preiskuje policija. Primer je nenavaden. Dvomijo, da bi se lahko tako velika jahta v marini potopila kar sama od sebe, zato preverjajo, če bi ji kdo pri tem »pomagal«. Na truplu pokojnega Robertsa sicer ni bilo vidnih znakov poškodb, dokler ne bo opravljena obdukcija, ne izključujejo možnosti »nepoštenih« prijemov.

Roberts je imel v gričih za Chanio svojo posest. Lokalni mediji poročajo, da je imel kar precej pod palcem, domnevajo, da so mu denar prinašala predvsem naložbe v delniške sklade. V idiličnem okolju je živel z ženo, ki je pred tremi leti umrla, od takrat pa je Roberts večino časa prebil na jahti.