Črna kronika

Foto: Upokojenec čez ograjo in v ribnik

R.T.
11. 5. 2024, 15.52
Deli članek:

Na avstrijskem Štajerskem so morali včeraj iz ribnika reševati 81-letnega moškega, ki je skupaj z avtomobilom končal pod vodo. Reševanje je bilo uspešno.

FF Steinberg-Rohrbach / Markus Dirnberger
Posledice nesreče v vasici Thal na avstrijskem Štajerskem.

Drama se je odvila v vasici Thal, ki se nahaja vsega nekaj kilometrov zahodno od Gradca. Na kraj nesreče so prihiteli lokalni gasilci, ki so se do 81-letnega voznika s tehničnim posegom prebili skozi okno avtomobila. Moški jo je na srečo odnesel le s poškodbami, a kdo ve, kako se bi vse skupaj končalo, če ne bi v bližini ribnika živel eden od gasilcev.

Kot so pojasnili gasilci, je 81-letni voznik iz zaenkrat še neznanega razloga s ceste zapeljal čez žično ograjo in brežino ter končal v ribniku. Vest o nesreči je najprej prispela do v bližini živečega 31-letnega gasilca, ki je zagnal alarm in tudi prvi začel z reševanjem. Skočil je v ribnik in nemudoma razbil okno na zadnji strani avtomobila. Med reševanjem je poškodbe utrpel tudi sam, a so bile te na srečo lažje narave. Teža poškodb 81-letnega voznika ni znana, v bolnišnico pa so ga odpeljali s helikopterjem.

FF Steinberg-Rohrbach / Markus Dirnberger
Posledice nesreče v vasici Thal na avstrijskem Štajerskem.