GLASBA

Ansambel Boršt kuje železo, dokler je vroče

N.S.
3. 8. 2018, 11.49
Posodobljeno: 3. 8. 2018, 12.18
Deli članek:

Kljub mladosti fantje in dekle iz ansambla Boršt se redno udeležujejo festivalov in so že prejemniki nagrade na festivalu v Števerjanu, na kar so ponosni.

TV Veseljak
Ansambel Boršt.

A visokih ciljev ne skrivajo, saj so na letošnjem festivalu Vurberk 2018, ki med narodno-zabavnimi glasbeniki velja za enega najbolj prestižnih, namreč zmagali in osvojili najvišje možno priznanje, Zlatega zmaja ob tem pa še nagrado strokovne komisije za izvedbo – plaketo Lojzeta Slaka.

TV Veseljak
Videospot so snemali na Dolenjskem, kjer je tudi sedež ansambla.

Za zmagovalno pesem »Tja čez suhokranjske griče« so v teh dneh s produkcijsko ekipo TV Veseljak posneli tudi videospot. Nanj so zelo ponosni iz več razlogov. Ker pesem govori o lepotah naše dežele, so za lokacijo snemanja izbrali čudovito vasico v bližini Žužemberka na Dolenjskem, tik ob reki Krki. »Tu, kjer smo snemali, je tudi sedež ansambla, prav zaradi tega smo se odločili, da pokažemo lepote tega dela Slovenije,« pove pevka Monika Lavrič. Na snemanje z ekipo TV Veseljaka pa je prišla tudi pevka Ansambla Jureta Zajca, Urška Lužar, pa ne zato, da bi kaj zapela, pač pa zato, ker se ukvarja tudi z ličenjem. Med tem, ko je skrbela, da bodo člani in članica ansambla Boršt pripravljeni za snemanje, so ti imeli za Urško veliko vprašanj: kako uspeti, koliko nastopov ima na leto, kako biti uspešen v poplavi ansamblov, kaj vse moraš narediti, da se te ljudje ne naveličajo in še veliko drugih ... Urška jim je nesebično postregla z veliko koristnimi napotki. 

TV Veseljak
Fantje in dekle so se na snemanju videospota zelo zabavali.

Čeprav se dan danes narodno-zabavna glasba meša z vplivi drugih zvrsti, predvsem pop glasbe, člani ansambla Boršt zagotavljajo, da se nikoli ne bodo podali v te vode. So namreč zagovorniki klasične narodno-zabavne glasbe in se zgledujejo po legendah, Lojzetu Slaku, bratih Avsenik in Francu Miheliču. S ponosom povedo, da tej glasbi najraje prisluhnejo tudi v zasebnem življenju.