ŽALOST V DRUŽINI

Z namenom prikrila svoj drugi splav

Sonči Nered Čebašek
2. 8. 2018, 21.00
Deli članek:

Zara Phillips Tindall (37) je sicer znana po svojem večnem nasmehu, ki pa je bil očitno več kot leto dni le krinka. Z možem sta namreč izbrala posebno igro – a z dobrim namenom.

Revija Zvezde
Zara Phillips in njen Mike

Širok nasmeh na njenem obrazu je bil kar dolgo obdobje le maska za neizmerno žalost, ki jo je skrivala v sebi.

In kot prava predstavnica kraljevske družine, ki ji je mar za svoje ljudstvo, svojih žalostnih občutij ni pokazala, temveč poskušala širiti veselje.

ŽALOST

Zdaj, ko imata z možem Mikom zdravi deklici, štiriletno Mio Grace in mesec in pol staro Leno Elizabeth, je Zara spregovorila o grozljivem obdobju, ki sta ga preživljala s soprogom.

Ko sta vsa presrečna leta 2016 čakala svojega drugega otroka ter novico o njeni nosečnosti tudi že delila z družino in javnostjo, je imela Zara nato spontani splav.

Britanci so žalovali z njo in vsej ožji družini izražali sožalje ter želje, da na svet čim prej priveka naslednji novorojenček.

PREVIDNOST

Takoj ko so zdravniki dovolili, je Zara znova zanosila in z možem sta bila srčno vesela. Previdno sta v drugem mesecu nosečnosti novico delila le z družino, javnost pa sta imela namen obvestiti šele kasneje, za vsak primer, če bi spet prišlo do neljubih zapletov.

A Zara je imela v svoji tretji nosečnosti spet smolo – in otroka je izgubila že v drugem mesecu nosečnosti.

Profimedia
Mia Tindall

Poteza, da pričakovanje otroka nista javno oznanila, se je izkazala za pravilno, zato sta enako ravnala tudi, ko je bil na poti četrti otročiček. Bila sta celo še bolj previdna in se v začetku decembra do sredine januarja umaknila v Avstralijo. Prve fotografije nosečnice so od tam prišle v javnost šele, ko je bil trebušček že zelo močno zaobljen – Zarin in Mikov nasmeh pa spet iskren.

Zara je zdaj tudi priznala, da sta z možem pogosto jokala, da pa sta spoznala, da imata najbolj zlato družino na svetu, saj so jim vsi – od prvega do zadnjega – stali ob strani in ju podpirali, kar jima je rane vsaj malo ublažilo.