Kraljevi protokol

Pred princem je prva kraljevska naloga

N.S.
1. 8. 2018, 21.30
Deli članek:

Princ George, ki je potencialno bodoči britanski kralj, je prejšnji teden dopolnil pet let, zaradi česar se je ob svojem praznovanju znašel pred prvo kraljevsko nalogo.

Profimedia
Smejanje in mahanje ne bo več dovolj, saj se bo mali princ moral po novem priklanjati kraljici.

Prvorojenec princa Williama in Kate Middleton, princ George, ki je trenutno tretji v vrsti za kraljevi prestol, je ob dopolnjenih petih letih zdaj tudi dovolj star, da začne opravljati kraljevske dolžnosti.

Mali princ se mora od zdaj naprej namreč prikloniti, ko sreča svojo prababico, britansko kraljico Elizabeto II. Ker otroci na stroga pravila še niso navajeni, pravilo navaja, da se začne član kraljeve družine priklanjati, ko dopolni pet let, prikloniti pa se je treba samo kraljici, saj se ostali člani kraljeve družine med seboj ne priklanjajo. 

PRAVILO BREZ IZJEME

Priklon je po protokolu britanske kraljeve družine nujen, ko se kraljico prvič sreča in ko se od nje poslovi. Upoštevanje tega pravila je bilo lepo vidno lani ob božičnem praznovanju, ko je kraljica vstopila v cerkev. Takrat so se ji Kate, William, Meghan Markle in princ Harry priklonili, princ Charles pa ne, saj je ta v cerkev prišel iz Sandringhama, kjer je tisti dan kraljico že srečal. Zdaj se vsi sprašujejo, ali bo mali princ, ki velja za zelo navihanega, kos svoji prvi uradni dolžnosti ...