Slovo

To so zadnje besede, ki jih je tragično preminuli Paul Walker namenil mami

J.P.
2. 8. 2018, 15.59
Posodobljeno: 2. 8. 2018, 16.09
Deli članek:

Priljubljeni igralec se je poslovil leta 2013.

Profimedia
Cheryl Walker

Tistega usodnega dne je bil dobre volje, se spominja Cheryl Walker. Imel je odmor od snemanja sedmega dela franšize Hitri in drzni, v mamini kuhinji mu je družbo delala njegova petnajstletna hčerka Meadow. Menda sta se dogovarjala, kako bosta tistega večera okrasila božično drevesce.

Profimedia
Vse, kar je ostalo od porscheja.

Profimedia
Paul Walker

Na mestu mrtva

»Lepo smo se pogovarjali, ko je dobil sporočilo o dobrodelnem dogodku, na katerega je pozabil,« je povedala Walkerjeva. Odbrzel je skozi vrata, sedel v avto in se odpeljal. Nesreča se mu je zgodila na poti nazaj z dogodka, na katerem so zbirali denar za filipinske žrtve tajfuna Haiyan. Za volanom porscheja carrere GT je 30. novembra 2013 sedel njegov prijatelj in finančni svetovalec Roger Rodas, ki se je v preteklosti ukvarjal z dirkanjem. Izgubil je oblast nad vozilom in trčil v ulično svetilko. Oba sta bila na mestu mrtva. Igralec je štel 40 let.

Dobrodelni dogodek je organizirala njegova dobrodelna organizacija Reach Out Worldwide.

»Mislim, da ga številni imajo le za zvezdnika, ki je umrl v prometni nesreči. A je bil toliko več,« je še dejala mama Paula Walkerja. »To je bil le del njega. Bil je čudovit človek.«

Družina se vsako leto na njegov rojstni dan 12. septembra odpravi na eno od njegovih najljubših mest za surfanje na plaži Huntington in v ocean meče sončnice.