Najtežja kuharska naloga

Začetek čista sramota, nato pa jim je Alma Rekić zagrozila

D. B.
25. 5. 2017, 06.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Znano je, kdo se bo danes boril za obstanek v šovu MasterChef Slovenija. Tekmovalci šova postavljeni pred najtežji izziv do zdaj.

Pop TV
Sinoči je lsavila rdeča skupina, ki sta jo sestavljala Boštjan Meglič - Peška in Lucija Ćirović, občasno pa tudi Elvis Kudić.

Sinoči je bilo najboljših pet tekmovalcev televizijske kuharske oddaje MasterChef Slovenija postavljenih pred eno najtežjih nalog doslej. Pripraviti so morali namreč štirihodni poročni meni za zaročenca Aido in Denisa, ki sta obiskala studio POP TV in na koncu sinočnje kuharske tekme tudi izbrala zmagovalni meni.

S kuharskim izzivom so se tokrat tekmovalci spopadli v dveh skupinah - vodja rdeče skupine je bil Boštjan Meglič - Peška, vodja modre pa Salome. Ker v šovu sodeluje pet tekmovalcev, je Elvis Kudić izmenično kuhal pri modri skupini, v kateri je bila sinoči še Sara Rutar, in rdeči skupini, kjer je kuhala še Lucija Ćirović.

Na začetku ni šlo

S hladno in toplo predjedjo zaročencev nista navdušili ne rdeča ne modra skupina in sodnica Alma Rekić je začela izgubljati potrpljenje. »Ne boste me spravljali v sramoto pred gosti,« je bila jezna na tekmovalce, kasneje pa jim je celo zagrozila, da jim bo, če se ne bodo potrudili dostaviti krožnikov, ki bodo resnično "top", odvzela pet minut pri pripravi vsake jedi.

Preberite tudi: Elvisu je pokalo srce. Kliknite tukaj!

Kasneje so sicer tako tekmovalci kot sodniki lažje zadihali, ko je rdeča skupina Denisa in Aido navdušila z glavno jedjo (pečeno svinjsko ribico). Ko sta zaročenca za fantastično ocenila še sladico rdeče skupine, (biskvit iz kakava ter čokoladnega moussa z gozdnimi sadeži ter praženimi mandlji), pa je postalo jasno, da bo tokrat slavila Megličeva skupina.

Za posebno presenečenj so na koncu sicer poskrbeli kuharski sodniki Karim Merdjadi, Luka Jezeršek in Alma Rekić, ki so napovedali, da bo pred današnjo izločitveno tekmo varen le eden izmed tekmovalcev in ne cela skupina. Z odločitvijo, da naj bo to Elvis Kudić, ki je med drugim z rdečo skupino pripravil sladico, pa je nato presenetil še Meglič.

Že nocoj bo jasno, kdo izmed ostalih tekmovalcev bo moral zapustiti kuharski šov.