Andrej Težak-Tešky

Zbral je sredstva za 10 botrstev

tp
24. 5. 2017, 07.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Pionir domače standup scene in legendarni »meneđer« Andrej Težak - Tešky je s pomočniki in podporniki med 11. in 20. majem izvedel dobrodelni športno-zabavni projekt #StandUpMaratonec.

Boštjan Selinšek
Pot je Tešky opravil pod vodstvom osebnega trenerja Boštjana Gamsa.

Tešky je v desetih dneh pretekel zadanih 500 kilometrov in povezal 30 mest, v vsakem pa s kolegi nasmejal občinstvo s standup nastopom.

PRIPRAVLJAL SE JE SKORAJ LETO DNI
Andreju so pri piljenju forme pomagali Tomaž Barada, Dejan Zavec, tekačica Beba Ščap, rokometaši kluba Branik Maribor ter njegova osebna trenerja Boštjan Gams in Živa Cesar.

Številni simpatizerji so se mu na poti pridružiti tudi kot tekači, s prispevki, zbranimi za projekt Botrstvo, pa bodo komiki in tekači polepšali življenje desetim otrokom, ki potrebujejo pomoč.

Namesto načrtovanih 500 je pretekel več kot 600 kilometrov

Andrej se je sicer pri načrtovanju trase precej zakalkuliral in v resnici pretekel več kot 600 kilometrov, pri čemer so mu pomagali tudi lokalni poznavalci »bližnjic«, podvig pa je zaključil z le dvema manjšima poškodbama in neverjetno svež.

Začrtal si je že nov tekaški podvig

Tešky si bo zdaj privoščil nekaj dni počitka, za naslednje poletje pa ima zastavljen že nov tekaški podvig. Še prej ga sicer čaka jubilejni 10. Panč, naš osrednji festival standup komedije, ki se ob koncu avgusta vrača na Ljubljanski grad.

Boštjan Selinšek
Komik je ves čas ohranjal dobro voljo.

Projekt podprl tudi Pahor

Na poti med Planino in Logatcem je Teškyjev projekt simbolično podprl tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki mu je ob cesti za spodbudo stisnil roko.