Polno zaposlena

Da Eva ni lačna, skrbita mama in bodoča tašča

Teja Pelko
25. 5. 2017, 06.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Pevko Evo Černe v petek čaka velik podvig. Premierno bo namreč nastopila v muzikalu Moje pesmi, moje sanje. V njem bo upodobila varuško, postulantko Mario. Ne pripravlja pa se »samo« na svojo vlogo, ampak skrbi tudi za pravilno petje drugih nastopajočih.

Grega Wernig / M24.si
Glasbenica trenutno vadi tudi po osem ur na dan.

Marko Vavpotič / M24.si
Eva z Boštjanom Romihom, ki bo v muzikalu upodobil kapitana Georga von Trappa.

Zato ni čudno, da nima časa niti za pripravo kuhanih obrokov. Da zaužije vsaj nekaj tople domače hrane, tako zadnjih nekaj tednov skrbita mama in bodoča tašča.

NAPORNE VAJE

»Z delom začnem ob osmih zjutraj, ko trgovine še niso odprte, potem me pa ni cel dan. Domov pridem šele ob 22. uri. Moram reči, da sem zdaj že kar malo utrujena. A jaz potrebujem samo kakšen dan, da se naspim – predvsem zaradi glasu. Zaradi vsega letanja gor in dol se lahko izčrpam, tako da si bom pred premiero zagotovo vzela en dan, da se naspim, da bom sveža za nastop,« je povedala Eva. Da zdrži ves napor, si pomaga s pitjem večjih količin kave, kakšnih posebnih telesnih vaj pa ne izvaja. »Fizično sem aktivna na vajah, ko imamo koreografije, tako ali tako pa poješ s celim telesom, tako da sem ves čas v pogonu, in ni mi treba posebej teči ali kaj drugega,« nam je zaupala.

JULIE ANDREWS ŽELI BITI V PONOS

Muzikal bo v slovenskem prevodu Nejca Lisjaka in ob spremljavi simfoničnega orkestra pod taktirko maestra Simona Dvoršaka izvedlo več kot 50 pevcev in igralcev, med njimi (poleg Eve) tudi Boštjan Romih, Irena Yebuah Tiran, Matjaž Stopinšek, Katja Konvalinka, Klemen Torkar, Simona Plut in Tjaša Hrovat.

Zaradi muzikala je tudi omejila svoje druge nastope in učenje petja, saj želi svojo vlogo izpeljati brezhibno. »Maria je glavna vloga. Zahtevna je tako tekstovno kot kondicijsko, zato moram vsak dan toliko delati, da bom lahko potem na predstavi brez skrbi. Jaz sem takšna, da res rada prej noro vadim, da sem lahko na odru brez skrbi, se lahko prepustim in gre telo samo od sebe – da ni treba toliko razmišljati. Če vsak dan nekaj ponavljaš, ti potem to pride že v telo in je naravno,« je pojasnila pevka.

Za trud, da bi svoje delo opravila brezhibno, pa ima še en razlog. »Zelo rada imam film Moje pesmi, moje sanje. Prvič sem si ga ogledala z družino in se mi je res usedel v srce. Obožujem Julie Andrews. Njen nastop je brezhiben, zato tudi tako vadim – da ji bom lahko, če bo mojo izvedbo kdaj videla, v ponos,« je še razkrila Eva.