Zabava

Evo Černe zlomili, vrnila tudi denar!

A.C./Lady
31. 5. 2014, 17.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Mnogi so ostali brez besed, ko so izvedeli, da se je lanska zmagovalka Slovenske popevke po mnenju občinstva, 26-letna Eva Černe, prejšnji teden odpovedala nagradi.

Mediaspeed

Vrnila pa je tudi 1.500 evrov, ki jih je dobila, ko je zapela pesem Vrti se v ritmu. Razlog za njeno odločitev je namigovanje medijev, da je pesem, ki ji jo je spisal Rok Golob, plagiat.  Eva je nekaj časa prenašala pritiske, nazadnje pa se je odločila za vrnitev nagrade, s čemer je pokazala svojo ponosno držo in nesporno moralo. Pa čeprav ji tega niti ne bi bilo treba, saj odgovornost, za to, da pesem pred festivalom še ni bila predvajana, pripada avtorju Roku Golobu.

Eva se je odpovedala nagradi, vključno z denarjem.

Za Evo pa je bil dovolj že podatek, da kot prijavljiteljica pesmi pravno odgovarja za celo skladbo. Ko so se pojavila namigovanja, je pesem še enkrat poslušala, in ugotovila, da je refren pesmi, ki ji jo je napisal Rok, resnično enak tistemu, ki je bil uporabljen leto prej za predstavitev operacijskega sistema Windows 8 podjetja Microsoft. Rok je v zagovor povedal, da je isti samo refren pesmi, da pa so besedilo, aranžma in izvajalec povsem drugi, tako da gre po njegovem za različni pesmi.

Jani Ugrin

»Odločitve je treba sprejemati glede na to, kaj je prav in kaj ne,« je Eva utemeljila svojo in dodala: »Za mano je zelo stresno obdobje, a sem ga kar dobro prestala in se posvetila tudi številnim novim izzivom,« je povedala pevka, ki se spogleduje tudi z opero.

Po lanskem debiju v Ljubljani je nekdanja zmagovalka Bitke talentov nedavno debitirala v mariborski SNG Operi v prestavi Rusalka, kjer je nastopila v vlogi prve gozdne vile. Nastopila je v premieri in prvi ponovitvi.

Pevka ima veliko srce.

»Za to izkušnjo in priložnost sem zelo hvaležna in srečna, da sem bila lahko del te zgodbe. Trenutno pa sodelujem še pri predstavi Veselica v dolini tihi Poletnega gledališča Studenec, kjer se bom predstavila v vlogi Sare,« nam je zaupala študentka drugega letnika magistrskega študija pri prof. Alenki Dernač Bunta na Akademiji za glasbo. Nastopila pa bo tudi v zadnjih dveh oddajah Moja Slovenija te sezone, kjer je s pevcema Anjo Baš in Alexom Volaskom del hišnega banda.  Eva pa je svoje veliko srce dokazala tudi z nastopom na dobrodelni prireditvi za Nejca v Kočevju, kjer je nastopila s pihalnim orkestrom slovenske policije »Zbirali smo donacije za njegovo operacijo, saj zaradi cerebralne paralize žal ne more hoditi sam,« jo je ganila Nejčeva zgodba. S tem pa je spet dokazala, da ima srce in glavo na pravem mestu.