Zabava

FOTO: Za miss Zemlje so okronali so Majo Ano

mv
10. 8. 2016, 19.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V torek smo Slovenci dobili novo lepotno kraljico, ki jo je izbrana žirija okronala na izboru Miss Earth 2016. Laskavi naslov lepotice, ki jo odlikuje skrb za okolje, je pripadel 23-letni Ljubljančanki Maji Ani Strnad, ki je o sebi povedala, da sta skromnost in hvaležnost dve vrednoti, ki sta zanjo pri ljudeh zelo pomembni in se ju poskuša tudi ona držati.

Miss Zemlje 2016 Maja Ana Strnad s svojo košarico zelišč.

Dolgolasa Maja Ana, ki je vestna študentka industrijske farmacije, bo Slovenijo oktobra zastopala na svetovnem izboru Miss Earth na Filipinih, česar se že zelo veseli, saj rada potuje. Pred kratkim se je vrnila s štirimesečne študentske izmenjave v španski Granadi, kjer je v laboratoriju opravljala praktični del svoje magistrske naloge.

»Pred industrijsko farmacijo sem bila vpisana na dodiplomski študij kozmetologije, prav tako na fakulteti za farmacijo, kjer sem se naučila veliko na temo naravne kozmetike in sestavin, ki se jih uporablja v kozmetičnih izdelkih,« je o sebi povedala 23-letna lepotna kraljica, ki si tudi v nadaljnje želi raziskovati v tej smeri. »Morda bom celo ustvarila svojo linijo naravnih kozmetičnih izdelkov, kar si že od nekdaj želim,« je priznala. 

Finalistke v svojih ekooblekah.

Hitro so morali izbrati novo miss

Finalistke so se sicer v Hotelu Park Ljubljana predstavile v oblekah, ki so jih pripravile same v okviru projekta ekoobleka. Žirija, v kateri so bili Jelka Verk, lastnica licence, Sašo Gačnik, glasbenik in član zasedbe Savrogov, Laura Škvorc, slovenska miss Zemlje 2015, Tanja Trobec, slovenska miss Zemlje 2007, Drago Gavranović, lastnik licence za Bosno in Hercegovino, Urša Malovrh, direktorica hotela Park, in Tone Fornezzi - Tof, novinar, se je odločila, da jih je najbolj od vseh prepričala ravno Maja Ana, naslov prve spremljevalke pa je pripadel Evelyn Vuk iz Maribora. Izbor je potekal v obliki kastinga, ker so organizatorji lastnici licence Jelki Verk pred kratkim sporočili, da se bo finalni izbor zgodil tri mesece prej, zato so morali novo miss izbrati čim prej.