Bogata kariera

"Gorski zdravnik": Zvezdnik številnih serij

b.p.
9. 8. 2016, 20.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Priljubljeni avstrijski igralec Hans Sigl, ki ga poznamo kot gorskega zdravnika, ni samo zvezda serije, ki vsak večer navdušuje številne slovenske gledalce, ampak ga lahko gledamo tudi v drugih serijah.

arhiv svet24
Čeprav je trenutno najbolj znan kot gorski zdravnik, njegovi oboževalci dobro vedo, da je pred leti zaslovel že z drugimi vlogami.

facebook
Evropo je osvajal kot eden od glavnih igralcev serije SOKO Kitzbühel, ki so jo snemali med letoma 2001 in 2006.

Serija Gorski zdravnik, ki je posneta na podlagi istoimenske serije iz leta 1992 – takrat so člani gorske reševalne službe z dr. Thomasom Burgnerjem na čelu reševali življenja in zapletene kriminalne primere v vasici Wildbach, v nadaljevanki, ki jo lahko spremljamo na naših zaslonih, pa se kot glavni lik pojavlja dr. Martin Gruber.

In prav glavni igralec Hans Sigl je glavni krivec za uspeh serije, ki je osvojila Evropo. A tisti, ki redno spremljajo avstrijske in nemške serije, dobro vedo, da Hans ni zaslovel samo z vlogo gorskega zdravnika.

Še preden je 47-letni zvezdnik navduševal z vlogo zdravnika, je Evropo osvajal kot glavni igralec serije SOKO Kitzbühel, ki so jo snemali med letoma 2001 in 2006.

Še pred tem smo ga leta 1999 lahko spremljali v nanizanki Komisar Rex, odmevne vloge pa je imel tudi v seriji Nujni primeri in nadaljevanki Klarer Fall für Bär  Gefährlicher Freundschaftsdienst.

Zanimivo je, da za svoje vloge nikoli ni dobil nobene medijske nagrade, bil pa je nominiran kar štirikrat, in sicer enkrat za nagrado bambi in trikrat za avstrijsko nagrado romy gala.

facebook
Avstrijska kriminalna serija SOKO Kitzbühel je Hansu prinesla prvo evropsko slavo.