Igralci o vlogah

Najbolj priljubljena gorska družina

Nejc Simšič
7. 8. 2016, 21.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Televizijska družina Gruber, ki jo sestavljajo gorski zdravnik Hans, njegov brat, mama Elisabeth in hčerka Lilli, nas vsak večer pozdravljajo z malih ekranov. Preverili smo, kdo so, kakšne so njihove vloge in kaj si mislijo o uspehu serije, ki pravkar dobiva že 10. sezono.

pop tv
4 družinski člani Martin, Hans, Elisabeth in Lilli Gruber so televizijska družina, ki je obnorela Slovenijo, saj je serija med najbolj gledanimi na slovenskih televizijah.

Priljubljena televizijska družina, ki je osvojila srca slovenskih gledalcev, ne bi bila to, kar je, brez svojega poglavarja, glavnega igralca Hansa Sigla, ki je svojo pot začel v gledališču, najprej v Innsbrucku, nato v Bremnu. Gostoval je v različnih serijah, prvi velik uspeh pa mu je prinesla vloga policista Andreasa Blitza v kriminalni seriji SOKO Kitzbühel, v kateri je igral med letoma 2001 in 2006 (serijo sicer snemajo še danes). Igral je v filmih Zodiak – Der Horoskop-Mörder (2007), Der Nikolaus im Haus (2008), Klarer Fall für Bär (2010), Die Wüste närztin (2012), Einer für alle, alles im Eimer (2015) … Najbolj znan je seveda kot gorski zdravnik dr. Martin Gruber.

Vlogo Hansa je dobil, ker je bilo med njimi in Hansom Siglom na avdiciji takoj čutiti kemijo, ki pričara pristen družinski odnos na malih ekranih.

»Na začetku so me vsi povezovali z Gorskim zdravnikom, na srečo pa se je v teh osmih letih zaradi mojih številnih drugih projektov to spremenilo. Na srečo. To je le ena od vlog, ki jih igram,« pravi igralec, ki še vedno veliko nastopa v gledališču in tudi vodi prireditve. Hans pravi, da je serija tako uspešna, ker je drugačna od večine, ki se trenutno predvajajo. »Preplavljeni smo s kriminalnimi serijami. To je zdravniška, ne romantična serija. Poleg tega gledalci junake Gorskega zdravnika dobro poznajo, jih imajo radi in so z njimi odraščali. Vse zaokrožajo še čudovite gorske kulise in napeti medicinski primeri. Ljudje nas gledajo tudi zato, da za nekaj časa zbežijo iz realnosti v neki drug svet.«

pop tv

Šarmantni Heiko Ruprecht

Hans Sigl, igralec: Smo super »gorska družina«, poleg tega gledalci junake Gorskega zdravnika dobro poznajo, jih imajo radi in so z njimi odraščali.

Drugi v vrsti slavne televizijske družine je zdravnikov brat Hans Gruber, ki ga igra postavni igralec Heiko Ruprecht, rojen leta 1972 v nemškem Friedrichshafnu. Z dolgoletno partnerico ima dve hčerki, stari pet in dve leti. Tudi on je začel kot gledališki igralec, in to zelo uspešen, z velikimi vlogami. A želel je tudi pred kamero, zato je odšel na svobodo in začel gostovati v serijah, posnel nekaj televizijskih filmov, potem pa je bil izbran za vlogo brata gorskega zdravnika in zdaj pogosteje stoji pred kamero kot na odrskih deskah.

»Pred serijo sem bil v gledaliških krogih sicer precej znan, v televizijskih pa sem šele začenjal. Gorski zdravnik je bil res odličen prihod, toda gledališče ostaja moja baza.« Vlogo Hansa je dobil, ker je bilo na avdiciji med njim in Hansom Siglom takoj čutiti kemijo. »Vsi prisotni so naju videli kot brata, ki se imata rada, sta na isti valovni dolžini, včasih pa si seveda tudi skočita v lase – njuna zveza je vsekakor ognjevita.« Heiko pa je priznal, da v uspeh serije ni verjel. »Priznam, da sem na začetku mislil, da ne bomo zdržali več kot dve, tri leta. Zdaj pa bomo zakorakali že v 10. sezono in smo vse bolj uspešni.«

pop tv

»Mama« Monika Baumgartner

4 družinski člani Martin, Hans, Elisabeth in Lilli Gruber so televizijska družina, ki je obnorela Slovenijo, saj je serija med najbolj gledanimi na slovenskih televizijah.

Petinšestdesetletna nemška režiserka in igralka, ki v seriji Gorski zdravnik igra mamo Elisabeth, ima za sabo plodno kariero tako na filmu kot v gledališču, dejavna je tudi kot profesorica dramske igre, s sestro pa sta solastnici trgovine z notranjo opremo. Seveda se je večini zapisala v srce kot dobrosrčna, mila, razumevajoča in delovna mama gorskega zdravnika. »Velikokrat ne ločijo mene in vloge ter me nagovarjajo, kot da sem Lisabeth Gruber. Pravijo mi, naj sinovoma že končno najdem kakšni pametni ženski,« se smeji Monika, ki uspeh serije pripisuje dobrim zgodbam in avtentičnim likom.

Navihana Ronja Forcher

Dvajsetletna Avstrijka je odraščala tako rekoč pred kamero, saj je kot hčerka igralca Reinharda Forcherja začela igrati že pri šestih letih. Samozavestna gorska Lilli je postala pri 11 letih. »Zato bi rekla, da imava z Lilli veliko skupnega. Pri 11, 12 letih še nisem razmišljala o igranju vloge, ampak sem se pač naučila besedilo in ga povedala, kot bi ga povedala zasebno.« Seveda pa je tudi veliko razlik. »Nisem tako neposredna kot Lilli in nekaterih stvari, ki so v seriji, nikoli ne bi storila, na primer komu prisolila klofuto.« Ronjini hobiji so branje, plavanje, plezanje, jazzdance, jahanje, poslušanje glasbe, brskanje po spletu in zabavanje s prijatelji.