Michael Hutchence

Potovanje v dušo plahega, a karizmatičnega zvezdnika

mv
7. 8. 2016, 15.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Glasbena založba Universal Music in produkcijska hiša Passion Pictures bosta združili moči pri ustvarjanju dokumentarca o nekdanjem frontmanu avstralske skupine INXS Michaelu Hutchencu, ki je leta 1997 storil samomor.

Še danes velja za glasbenega genija, ki je s svojim ustvarjanjem močno vplival na glasbeno sceno v devetdesetih letih.

Režijo filma bo prevzel pevčev prijatelj Richard Lowenstein, ki je režiral večino videospotov in koncertnih filmov INXS.

Dokumentarni film bo gledalce popeljal v svet kompleksnega nekdanjega frontmena skupine INXS.

Lowenstein je dejal, da želi gledalce dokumentarca popeljati na večletno »potovanje v srce in dušo tega kompleksnega, plahega, poetičnega in izjemno karizmatičnega človeka«. Pri Universal Music Group so Hutchenca opisali kot glasbenega genija, ki je svoji skupini priskrbel svetovno slavo, sam pa je doživel bridek konec.

Film bo prikazal portret človeka, ki je za seboj pustil neprecenljivo glasbeno in kulturno dediščino, piše filmska revija Variety. »Zavedajoč se, da imamo dostop do vsakogar in vsega potrebnega za uresničitev takšnega filma, zagotavlja, da zmoremo povedati zgodbo na najbolj resnicoljuben in avtentičen način,« pa je po poročanju revije Variety o projektu dejal John Battsek iz produkcijske hiše Passion Pictures.

Trpel je za depresijo

Hutchence je leta 1997 naredil samomor.

INXS so v 80. in 90. letih prejšnjega stoletja želi mednarodno slavo z albumi, kot so Listen Like Thieves, Kick in X, ter skladbami Never Tear Us Apart, What You Need, Need You Tonight, Devil Inside, New Sensation in Suicide Blonde.

Glavna atrakcija skupine je bil prav pevec Hutchence. Ta je slovel tudi po številnih ljubezenskih aferah s priznanimi igralkami, manekenkami in glasbenicami, med katerimi je bila tudi Kylie Minogue. Pevec naj bi trpel za depresijo, zaradi katere se je pogosto zatekal k drogam in alkoholu.

Umrl je 22. novembra leta 1997 v nepojasnjenih okoliščinah, star je bil 37 let. Mrliški oglednik je njegovo smrt razglasil za samomor. Po njegovi smrti se je skupina začasno umaknila z odrov, nato pa preživela nekaj tranzicijskih let z različnimi gostujočimi pevci. Zasedba, ki je veljala za največjo avstralsko skupino in je po svetu prodala več kot 45 milijonov plošč, je nazadnje nastopila leta 2012.