Zabava

FOTO: Dogaja se kultni Trnovski festival

b.p.
5. 8. 2016, 18.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Mednarodni poletni festival Trnfest je eno najbolj priljubljenih poletnih kulturno-umetniških dogajanj v Ljubljani. In kljub napovedi, da ga letos ne bo, so ga uspešno zastartali!

mediaspeed
Trnfest velja za eno izmed najbolj priljubljenih poletnih kulturno-umetniških dogajanj v Ljubljani, ki privabi ogromno ljudi.

mediaspeed
Veliko odprtje festivala Trnfest so poleg koncerta pospremili z odprtjem razstave priznane in večkrat nagrajene fotografinje Urške Boljkovac.

Te dni se je začel že tradicionalni mednarodni poletni festival Trnfest, eno izmed najbolj priljubljenih poletnih kulturno-umetniških dogajanj v Ljubljani. Na otvoritveni dan festivala so v KUD France Prešeren pripravili odprtje razstave priznane fotografinje Urške Boljkovac in koncert glasbene skupine Nipke.

Niso vrgli puške v koruzo

Prireditelji Trfesta so zaradi preteklih dolgov, s katerimi se sooča KUD France Prešeren, že zadnjih nekaj let oznanjali Trnfest kot »zadnjič«, a so na koncu tradicionalno prireditev, ki privablja ne le z nastopajočimi, temveč tudi s hladno pijačo in pečeno koruzo, uspešno izpeljali. In tudi letos Trnfest kljub finančnim težavam nadaljuje pester program, ki bo trajal vse do 27. avgusta, med drugimi pa bodo nastopili Jani Kovačič, Goran Bojčevski, Fed Horses, Impro maratonci, Ksenija Jus, Peter Andrej, Leon Matek in številni drugi.

Vse prireditve so brezplačne in kudovci se seveda zahvaljujejo vsem nastopajočim, ki so izkazali nesebično podporo, saj vsi, brez izjeme, nastopajo brez honorarja.