Zabava

Smejali se bomo domačim in tujim komikom

b.p.
4. 8. 2016, 13.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Slovenski in tuji stand up komedijanti se že ogrevajo za letošnji 9. festival Panč, ki bo spet gostil pet večerov smeha na Ljubljanskem gradu.

Po dolgih letih bo na Panču spet nastopil priljubljeni Vid Valič.

Otvoritveni večer prinaša Vida Valiča, ki je po letih košaric ekipi Panča končno spet dahnil »usodni da«. Povratniški naboj bo čutiti tudi na Črni torek, saj se na grad vrača najbolj brutalen gost v zgodovini festivala, Američan Scott Capurro, ki je nastopil tudi v filmih Očka v krilu in Vojna zvezd.

facebook
Scott Capurro

Pot v pekel mu bodo tlakovali Gašper Bergant, Aleksandar Perišič in Tomislav Kozačinski - Koza. Ob odličnemu slovenskemu komiku Pižami bodo ordinirali Marina Orsag, Domagoj Pintarić in Marko Puljiz. Pika na i letošnji hrvaški »all stars zasedbi« pa bo nastop ljubljenca slovenske publike, Ivana Šarića, ki mu bo tokrat pariral udarni tercet domačih radijskih in TV-zvezd: Tanja Kocman, Uroš Kuzman ter Klemen Bučan.

Marko Vavpotič
Vražji Štajerki Tanja Kocman in Mateja Naberšnik sta vedno pripravljeni na vragolije.

 Osrednji regionalni festival stand up komedije letos ponuja 26 komikov iz osmih držav, atraktivni Črni torek in premierni Angleški petek. 

Čisto na koncu pa bo Panč ponudil še glavno novost – all english night oziroma angleški večer, ki ga bo stkala čezatlantska naveza Kanadčana Daniela Ryana Spauldinga, Rusa Gleba Tuguševa, Američana Dava Hilla ter Britancev Princea Abdija in Gavina MacKenzieja.

Osrednji regionalni festival stand up komedije bo od 22. do 26. avgusta ponudil 26 komikov iz osmih držav, ki bodo poskrbeli, da bodo salve smeha odzvanjale z Ljubljanskega gradu. »Tudi letos se lahko nadejamo izjemno pestrega programa in številnih novih šal, ki bodo poskrbele za smeh,« je povedal organizator Andrej Težak - Tešky.